8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportNicolai: Alianţa UNPR-PSD nu schimbă protocolul USL, se va merge pe liste...

Nicolai: Alianţa UNPR-PSD nu schimbă protocolul USL, se va merge pe liste comune la alegeri

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, că alianţa încheiată între PSD şi UNPR nu schimbă cu nimic protocolul Uniunii Social Liberale, şi că cel mai probabil participarea la alegeri va fi pe liste comune, potrivit Mediafax.

Citeşte şi:

UNPR anunţă că a format cu PSD Alianţa de Centru Stânga, parte a USL

“Alianţa UNPR cu PSD nu are nicio legătură cu USL. Este decizia PSD, care va funcţiona conform înţelegerii, în continuare. Protocolul dintre PNL şi PSD nu va fi afectat, rămâne acelaşi”, a spus Norica Nicolai.

Ea a arătat că deocamdată nu se ştie despre proporţia participării pe liste a USL la următoarele alegeri. “Sigur că va fi o participare pe liste comune. PSD-ul va decide cum îşi va face managementul”, a menţionat aceasta.

Potrivit Noricăi Nicolai, discuţiile privind un protocol UNPR-PSD au existat de multă vreme şi PNL a ştiut despre aceste tatonări. “Discuţiile sunt de multă vreme, ştie toată lumea, cam de o lună de zile s-a perfectat acordul cu UNPR”, a arătat Nicolai.

UNPR anunţă că a devenit parte a USL, prin Alianţa de Centru Stânga formată cu PSD, alianţă politică înregistrată, de altfel, de Tribunalul Bucureşti, în 9 august.

“Începând cu sesiunea parlamentară de toamnă, Uniunea Naţională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale, confirmând şi întărind astfel sprijinul politic acordat de UNPR Guvernului condus de Victor Ponta. UNPR şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga, alianţa încheiată în conformitate cu voinţa politică a celor două partide şi cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianţa de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stânga din spectrul politic românesc”, anunţă un comunicat al UNPR, remis MEDIAFAX.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă