Nicolai: Alianţa UNPR-PSD nu schimbă protocolul USL, se va merge pe liste comune la alegeri

de Rl online , 31 august 2012
norica nicolai

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, că alianţa încheiată între PSD şi UNPR nu schimbă cu nimic protocolul Uniunii Social Liberale, şi că cel mai probabil participarea la alegeri va fi pe liste comune, potrivit Mediafax.

Citeşte şi:

UNPR anunţă că a format cu PSD Alianţa de Centru Stânga, parte a USL

"Alianţa UNPR cu PSD nu are nicio legătură cu USL. Este decizia PSD, care va funcţiona conform înţelegerii, în continuare. Protocolul dintre PNL şi PSD nu va fi afectat, rămâne acelaşi", a spus Norica Nicolai.

Ea a arătat că deocamdată nu se ştie despre proporţia participării pe liste a USL la următoarele alegeri. "Sigur că va fi o participare pe liste comune. PSD-ul va decide cum îşi va face managementul", a menţionat aceasta.

Potrivit Noricăi Nicolai, discuţiile privind un protocol UNPR-PSD au existat de multă vreme şi PNL a ştiut despre aceste tatonări. "Discuţiile sunt de multă vreme, ştie toată lumea, cam de o lună de zile s-a perfectat acordul cu UNPR", a arătat Nicolai.

UNPR anunţă că a devenit parte a USL, prin Alianţa de Centru Stânga formată cu PSD, alianţă politică înregistrată, de altfel, de Tribunalul Bucureşti, în 9 august.

"Începând cu sesiunea parlamentară de toamnă, Uniunea Naţională pentru Progresul României activează ca parte integrantă a Uniunii Social Liberale, confirmând şi întărind astfel sprijinul politic acordat de UNPR Guvernului condus de Victor Ponta. UNPR şi PSD formează Alianţa de Centru Stânga, alianţa încheiată în conformitate cu voinţa politică a celor două partide şi cu respectarea procedurilor prevăzute de lege. Alianţa de Centru Stânga reprezintă pilonul social al USL, reunind cele mai consistente opţiuni de centru-stânga din spectrul politic românesc", anunţă un comunicat al UNPR, remis MEDIAFAX.

Comentarii

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design