12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportNEW MONEY. De la Vîntu la Ioan Niculae: Trecutul întunecat al deputatului...

NEW MONEY. De la Vîntu la Ioan Niculae: Trecutul întunecat al deputatului ALDE preocupat de ouăle românilor

Vizibil deranjat de autoconsumul din România, deputatul ALDE Varujan Vosganian a început să numere ouăle din cotețele țăranilor. „Fiecare ou mâncat de la găina din curte văduvește bugetul de stat cu 50 de bani”, consideră Vosganian.

Fost ministru al Economiei în Guvernul Tăriceanu, Vosganian a socotit că, încurajând autoconsumul, bugetul pierde anual miliarde de lei. Aceste socoteli au generat un val de ironii la adresa deputatului ALDE, declarațiile lui fiind comparate cu cele ale ministrului agriculturii, Petre Daia, care a adus mai multe elogii oii.

Dar prin ce s-a „remarcat” Varujan Vosganian de-a lungul timpului? Numele lui a fost legat de mai multe scandaluri, fiind asociat cu oameni de afaceri controversați pe care i-a sprijinit ori a primit ajutor de la ei.

Legăturile cu Sorin Ovidiu Vîntu

În 2006, Vosganian a pierdut ocazia de a fi numit comisar european din cauza legăturilor pe care le avea cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Vosganian a fost nominalizat în 2006 de Partidul Național Liberal pentru fotoliul de comisar european, însă socialiștii din Parlamentul European au semnat o declarație în care candidatul PNL era acuzat că a fost pe „lista de plată a unor magnați”. Era vorba de legăturile dintre Vosganian și controversatul om de faceri Sorin Ovidiu Vîntu, care în anii `90 ar fi finanțat un proiect politic al fostului ministru liberal. Este vorba de sponsorizarea primită de la omul de afaceri de Uniunea Forțelor de Dreapta (UFD), grupare condusă între 1996 și 2003 de Varujan Vosganian, înainte de fuziunea cu Partidul Național Liberal.

Trei ani mai târziu, în 2009, presa publica o anchetă în care numele lui Varujan Vosganian apărea alături de cel al lui Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca într-un dosar de returnare ilegală de TVA, în valoare de 62 de milioane de euro către Petromservice.

Gaz ieftin pentru Ioan Niculae

Numele lui Varujan Vosganian mai apare într-un scandal. Este vorba de dosarul „Gaze ieftine” de la Romgaz pentru Interagro, companie controlată de omul de afaceri Ioan Niculae. Potrivit dosarului în care sunt judecați Ioan Niculae și Adriean Videanu, în Dosarul Romgaz, lui Varujan Vosganian i se repreșează că a semnat mai multe ordine care favorizează Interagro să cumpere gaze ieftine din producția internă.

Citește textul complet pe site-ul NewMoney

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă