15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportNegocieri la sange pentru conducerea TVR si SRR

Negocieri la sange pentru conducerea TVR si SRR

Conducerea PNL nu a reusit sa ia o decizie finala in privinta persoanei care va conduce TVR. In competitie se afla Sabina Petre, director economic in cadrul institutiei, si Tudor Giurgiu, directorul Festivalului de Film Transilvania. Paul Grigoriu a fost desemnat in fruntea radioului public, iar Andrei Plesu ar putea fi membru in CA al TVR.
Dupa negocieri intense, liderii grupurilor parlamentare au stabilit si algoritmul – patru posturi pentru Putere (cate unul pentru fiecare partid in coalitie), patru pentru opozitie si unul pentru minoritatile nationale, altele decat cea maghiara. Fata de varianta initiala, Alianta D.A. a cedat un loc UDMR.
Marti seara, conducerea PNL s-a reunit la restaurantul Klass din Baneasa, in prima faza pentru o sedinta in una din salile de conferinte, in faza a doua pentru o petrecere de ziua vicepresedintelui Puiu Hasotti. Marti seara, s-a batut in cuie o singura propunere – Andrei Plesu a fost desemnat membru in CA al TVR. Pentru Consiliul de Administratie al SRR, numele cele mai vehiculate sunt Maria Cristea si Ducu Bertzi – care reprezinta si acum PNL in acest organism.
In ceea ce-i priveste, democratii par sa se fi hotarat pentru alegerea lui Paul Grigoriu ca sef al radioului public. In parohia PD, numele cele mai vehiculate sunt Rodica Culcer pentru CA al TVR si Carol Sebastian sau Narcisa Iorga pentru CA al SRR. Cel mai probabil, UDMR ii va mentine pe actualii membri CA Zsolt Galfavi la TVR si Hugo Agoston la SRR.

Cele mai citite

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă