10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportNastase joaca pe mana lui Tariceanu

Nastase joaca pe mana lui Tariceanu

Pesedistii ar dori ca premierul Tariceanu sa aiba un cuvant greu de spus in privinta Comunitatii de Informatii, care va reuni toate serviciile secrete, si se feresc de subordonarea acesteia fata de presedinte.
Un grup de patru deputati PSD (George Maior, Ion Stan, Gabriel Oprea, Eugen Bejinariu) a initiat un proiect de lege privind comunitatea de informatii pentru securitatea nationala a Romaniei. Potrivit proiectului, CSAT “organizeaza si coordoneaza comunitatea de informatii”.
Insa, dupa aceasta referire generala, initiatorii isi devoaleaza intentia: “In subordinea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se constituie Comitetul de Coordonare al Comunitatii de Informatii, condus de vicepresedintele CSAT (adica primul ministru). “Pesedistii explica si cum le-a venit ideea: “Avandu-se in vedere ca Executivul este cel mai mare consumator de produse informationale din partea serviciilor si structurilor informationale din partea serviciilor si structurilor informative, se are in vedere coordonarea Comitetului de Coordonare al Comunitatii de Informatii de vicepresedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care este primul ministru, a carui principala menire va fi gestionarea eficienta a relatiilor cu sistemul informativ, in legatura directa cu necesitatile de informatii necesare examinarii atributiilor Guvernului”.
Cu putin timp in urma, o explicatie asemanatoare fusese lansata pe piata de catre presedintele Comisiei SRI, liberalul Radu Stroe.
Comitetul de Coordonare al Comunitatii de Informatii va fi constituit din consilierul prezidential pentru securitate nationala, sefii serviciilor de informatii si de securitate, consilierul de stat al primului ministru pentru securitate nationala, seful serviciului de informatii militare, sefii serviciilor de informatii departamentale.
Comunitatea de Informatii urmeaza sa fie constituita din Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Directia Generala de Informatii a Armatei, Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor, Directia Generala de Protectie si Anticoruptie din cadrul Ministerului Justitiei.
In masura in care PSD si PNL vor vota impreuna pentru o astfel de lege, impotriva PD, exista posibilitatea ca proiectul sa fie votat de catre Parlament.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă