13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Victor Negrescu cere tuturor oficialilor români să susțină mutarea Agenției Europene...

Ministrul Victor Negrescu cere tuturor oficialilor români să susțină mutarea Agenției Europene a Medicamentului la București. Ce avantaje ar avea sediul din Pipera

România are o șansă să găzduiască, la București, Agenția Europeană pentru Medicamente, a afirmat duminică ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, precizând însă că este necesar ca toți oficialii români să susțină această candidatură, informează Agerpres.

"Nu este un proces ușor. Avem șansă? Avem o oarecare șansă, nu aș vrea să fim extrem de optimiști, dar e important să lucrăm cu toții împreună. De aceea, spre exemplu, am invitat europarlamentarii români la o discuție săptămâna aceasta și împreună cu cei prezenți am stabilit că toți, indiferent de opțiunea politică, vor susține această candidatură. Toți cei prezenți (la discuție, n.r.) (…). Trebuie să vorbim cu o singură voce. Suntem singurul stat unde am auzit că au apărut critici", a declarat Victor Negrescu, la Alba-Iulia.

El a dat exemplu Bulgariei, care candidează la rândul său pentru a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente.

"În Bulgaria, unde au un dosar mic, nu a criticat nimeni, toți susțin candidatura. (…) Trebuie să învățăm și chestiunea aceasta. Când vorbim despre interesele României, ar trebui să vorbim toți cu aceeași voce", a spus Negrescu.

În opinia sa, relocarea la București de la Londra a acestei agenții ar aduce "avantaje importante" pentru țara noastră.


Mureșan consideră că echipa lui Tudose a înaintat o propunere inacceptabilă, de a amplasa sediul Agenției Medicamentului pe o stradă aglomerată, "lipsită de minima infrastructură de transport şi precară la toate capitolele".

"Este una dintre cele mai mari agenții ale Uniunii Europene, vorbim de aproape 900 de oameni care lucrează pentru această agenție (…). Această agenție organizează anual evenimente care aduc aproximativ 40.000 de oameni (…). Această agenție este perfect autonomă, ea nu mai este finanțată din bugetul Uniunii Europene, pentru că activitățile pe care le prestează aduc mulți bani către această agenție", a arătat Negrescu.

El a prezentat și avantajele sediului din Pipera, propus de România pentru a găzdui instituția.

"Sediul pe care noi l-am propus, care este nou, eficient energetic, lângă metrou, (…) este la jumătate de oră distanță de aeroport (…). Sediul nostru este în apropierea unor locuri unde oamenii pot sta, lângă centre comerciale. (…) România are ceea ce numim noi cea mai inteligentă relocare a agenției europene (…). Costurile pentru mutarea în țară vor fi foarte mici și sediul din România poate deveni operațional încă din prima zi după mutare", a punctat Negrescu.

Totodată, Negrescu a precizat că decizia privind relocarea agenției va fi luată în noiembrie și, pentru creșterea șanselor României, este necesară "o acțiune diplomatică foarte intensă".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă