12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Turismului a cerut Corpului de control al premierului să verifice activitatea...

Ministrul Turismului a cerut Corpului de control al premierului să verifice activitatea birourilor de promovare externă

Corpul de control al premierului Mihai Tudose a început, miercuri, verificarea activității birourilor de promovare externă, la solicitarea ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre. Măsura vine la trei luni după ce ministrul a decis desființarea acestor birouri, potrivit News.ro.

„Am rugat Corpul de control al premierului să se ocupe de aceste verificări. Controlul a demarat în urmă cu două zile. Actele sunt la sediul Ministerului Turismului şi privesc toată activitatea birourilor de promovare din străinătate”, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru News.ro.

Potrivit ministrului, primele concluzii vor veni într-o lună sau două.

În urmă cu trei luni, Ministerul Turismului a decis să desfiinţeze birourile externe de promovare din Berlin, Roma, Viena, Londra, Varşovia, Moscova, Paris şi New York, motivând nereguli descoperite de Curtea de Conturi a României. Măsura a fost criticată de patronatele din turism şi reprezentanţi ai sectorului, pe motiv că va avea efecte negative şi că nu au existat consultări înainte.

Potrivit ministrului Dobre, birourile externe de promovare vor fi redeschise după ce se reglementează noţiunea de „ataşat în turism”, iar când vor demara concursurile pentru posturile respective, angajaţii vor avea statut diplomatic. Totodată, în cadrul Comitetului Consultativ în Turism se vor decide ţările unde îşi vor desfăşura activitatea noile birouri de promovare externă.

În următoarea perioadă, Ministerul Turismului, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Muncii, vor elabora un statut al angajaţilor din reprezentanţele de promovare turistică externe şi un regulament de concurs, în baza căruia să fie ocupate aceste posturi.

Cele mai citite

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă