8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Tudorel Toader, în vizită la Jilava, a declarat că vrea ca...

Ministrul Tudorel Toader, în vizită la Jilava, a declarat că vrea ca Fortul 13 al închisorii să devină muzeu

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vizitat miercuri Penitenciarul Jilava și a declarat, cu acest prilej, că dorește ca Fortul 13 al închisorii, unde au fost închiși deținuți politici, să devină muzeu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, ministrul a anunțat că va continua să facă eforturi pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc, precum și pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajați.

"Discuțiile cu conducerea Penitenciarului București-Jilava au vizat și situația Fortului 13 Jilava, Memorial al Luptei Antitotalitare, aflat în administrarea Penitenciarului. Ministrul Justiției și-a exprimat dorința ca acest spațiu să poată deveni muzeu. Domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, reiterează angajamentul său de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajați în scopul de a se conforma standardului impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului", precizează comunicatul Ministerului.

Vizita a avut drept scop observarea situației spațiilor de detenție, blocului alimentar și centrului de reintegrare al Penitenciarului București-Jilava.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă