23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul Petcu crede că Sevil Shhaideh a fost "vânată" de DNA

Ministrul Petcu crede că Sevil Shhaideh a fost “vânată” de DNA

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că nu exclude ca vicepremierul Sevil Shhaideh, urmărită penal de procurorii anticorupție, să fi fost "vânată", acesta opinând că i se pare "un dosar cu alte intenții decât aceea de a arăta că a greșit cineva la un moment dat", potrivit Mediafax.

"Există o vulnerabilitate foarte mare în acest moment, pentru că știm foarte bine că, în primul rând, în ministerul care inițiază o hotărâre de guvern procedura internă este foarte dezvoltată și destul de bine pusă la punct. De asemenea, există avize ale Ministerului Justiției care, într-un fel, vin și legiferează faptul că tranzacția în sine este corectă și este normală și nu înțeleg acum de ce se discută despre oportunitate sau nu am înțeles care este discuția acolo. Atât timp cât acea hotărâre de guvern a avut toate avizele de legalitate și a intrat pe ordinea de zi și a fost aprobată, ea cred că ar fi trebuit, dacă ar fi avut probleme, să aibă atunci", a afirmat Toma Petcu.

El a adăugat că, în opinia sa, Sevil Shhaideh, "având în spate, cu siguranță, un cartuș întreg de semnături al tuturor celor care sunt în compartimentele de specialitate", nu poate să aibă o vină în așa ceva. "Mi se pare, ca multe altele, probabil, un dosar cu alte intenții decât aceea de a arăta că a greșit cineva la un moment dat", a susținut Petcu.

Ministrul a adăugat că nu cunoaște care ar fi aceste intenții. "Din punctul meu de vedere, nu poate să fie tras la răspundere un secretar de stat că a semnat o hotărâre de guvern. Chiar absolut deloc. Pentru că el nu a semnat acolo singur", a explicat Toma Petcu.

Întrebat dacă crede că Sevil Shhaideh ar fi fost "vânată", Petcu a susținut că, ținând cont de poziția acesteia în Guvern, "nu este exclus".

Atunci când un jurnalist l-a întrebat dacă s-ar putea să fie altcineva, de fapt, "vânat", Toma Petcu a declarat că acest lucru o să se vadă la sfârșit.

"Se speculează în această zonă, există speculații, informații concrete nu. Eu nu înțeleg de ce ar fi de vină Guvernul că a transferat de la o instituție centrală către o autoritate publică locală un bun al statului care a rămas tot în proprietatea statului, numai că s-a dat din proprietatea statului ca structură centrală către stat ca structură locală", a conchis Petcu.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupție, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăți comerciale.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...
Ultima oră
Pe aceeași temă