15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul pentru Mediul de Afaceri: Răzvan Cuc mi-a confirmat că, până la...

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Răzvan Cuc mi-a confirmat că, până la finalul anului, vom avea zboruri directe spre SUA și China

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, au discutat, luni, despre proiectele de investiții în infrastructură, unul dintre punctele importante abordate fiind relansarea curselor directe spre Statele Unite ale Americii și China.

„Unul dintre punctele importante în discuția avută azi cu dl. Alexandru Cuc, ministrul Transporturilor, a fost relansarea curselor Tarom de Long Courier, România — USA și România — China, un atu și un sprijin pentru a facilita investițiile în România. O veste foarte bună pentru mediul de afaceri! Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc mi-a confirmat azi la întâlnirea de lucru faptul că până la finalul acestui an vom avea zbor direct în SUA și China", a scris ministrul Ilan Laufer,  pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Transporturilor, a precizat că redeschiderea acestor curse va veni în sprijinul investițiilor din România.

„Am discutat astăzi, cu Ilan Laufer — Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și antreprenoriat, proiectele de investiții în infrastructură pe care le-am putea introduce, cât mai rapid, în regim de parteneriat public-privat. Am convenit, alături de colegul meu din Guvern, ca aceste investiții în infrastructura vor atrage firme în țara noastră, nu doar din Uniunea Europeană, cât și din țările non-UE. Îmi doresc o economie cât mai solidă, iar redeschiderea curselor Companiei Tarom de Long Curier, România-USA și România-China va veni în sprijinul investițiilor în țara noastră. Discuțiile, pe care le-am avut la sediul Ministerului Transporturilor pregătesc Summitul 'Trade Winds 2017', din octombrie, de la București, unde vor fi prezente peste 150 de firme americane de top interesate de investițiile în România", a scris Răzvan Cuc, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor anunța din luna mai că până la finalul anului vor veni două aeronave de lung curier pentru a deschide rute noi spre China și SUA.

„Lucrurile astea trebuiau făcute de mult timp. Nu trebuia să ajungem în acest punct să redeschidem niște relații extraordinar de importante — și cu SUA și cu China — pentru care avem cerere. Cu siguranță se negociază. Nu venim cu aeronavele și le ținem la sol. Lucrurile deja sunt puse la punct de către Departamentul Comercial, astfel încât, atunci când vor veni aeronavele să și zburăm, încărcate la un grad de încărcare cât mai mare", spunea Răzvan Cuc, la acel moment.

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă