22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Muncii, Olguța Vasilescu: Vom fi fără milă. Guvernul nu va mai...

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu: Vom fi fără milă. Guvernul nu va mai arunca bani cu nemiluita pe ajutoarele sociale

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, că unul dintre cele mai importante obiective ale mandatului său este de a crea un număr record de locuri de muncă pentru români.

„De la guvernarea Tăriceanu și până acum este cel mai mare număr de angajați. Noi estimam ca până la sfârșitul anului să avem 200.000 de locuri de muncă, doar pe primul trimestru avem 100.000. Cred că ne vom duce mult mai sus”, a spus ministrul Muncii.

 

De asemenea, ministrul Vasilescu a mai adăugat că România se confruntă cu un defiicit uriași de medici, subliniind că există "judeţe în care nu mai e niciun medic pe o anumită specializare". 

"Plătim oalele sparte ale guvernărilor anterioare, care nu s-au uitat pe aceşti indicatori şi să ia măsuri. De aceea această nouă lege a salarizaţii ridică medicul la statutul pe care îl merită în societate, inclusiv cu impozit 0% pe salariu."

Oamenii de afaceri au încredere în programul de guvernare, a menționat fostul edil al Craiovei. "Eu m-am întâlnit cu ei şi au spus "să ştiţi că nu e o problema dacă va creşte salariul minim, dacă faceţi ceea ce trebuie pentru mediul de afaceri şi ce e scris în programul de guvernare."

Ministrul Muncii a afirmat că este normal ca salariile de la stat să fie mai mari decât cele de la privat, deoarece, la stat, lucrează persoane "ce în proporţie de 98% au studii superioare. Aşa că, nu e surprinzător. De altfel, nu suntem singurii din Europa unde se întâmplă acest lucru. Mai mult, îi forţează şi pe cei din mediul privat să crească salariile. Salariul net din mediul privat va creşte cu 17%".

"Marile companii trebuie să înţeleagă că românii nu sunt sclavii nimănui, trebuie să muncească şi ei pe salarii decente. Poate n-o să poată oferi salarii că în UE, dar trebuie să fie decente. După toate facilităţile fiscale acordate, ne aşteptăm că banii respectivi să meargă nu numai în profitul lor, ci şi în investiţii, şi în partea de salarizare".

Lia Olguța Vasilescu explică faptul că, în România, se va descuraja practica angajării la negru, punându-se la punct devize speciale pentru astfel de situații. "Acolo iarăşi se pierd foarte mulţi bani la stat. Aici vom fi fără milă".

"Aţi văzut că nu am fost populistă în această seară. Va spun, n-o să mai aruncăm cu nemiluita bani pe ajutoare sociale. Cei care primesc ajutoare sociale şi sunt apţi de muncă trebuie să fie ajutaţi să se angajeze şi să meargă la muncă", a conchis ministrul Muncii.

Cele mai citite

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă