11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMinistrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Luni, depunem Legea salarizării la Parlament, după...

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu: Luni, depunem Legea salarizării la Parlament, după ce o semnează și senatorii

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Legea salarizării bugetarilor va fi depusă, luni, la Parlament, după ce va fi semnată și de senatori, potrivit Agerpres.

"Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și că ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia și cei cu salarii mari, care vor vedea ce creșteri au și ei. Mai puțin bugetarii de lux.

Puțini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată și ce salarii au în plată. Dar știu că nu o vor face. Nicio familie ocupațională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiția, unde creșterile sunt semnificative", a scris Olguța Vasilescu.

Aceasta s-a arătat "amuzată" de criticile aduse legii, deși cei mai mulți nu au văzut proiectul, și a făcut referire și la nemulțumirea sindicatului din Ordine Publică legată de creșterea salariilor cu doar 5% de la 1 iulie.

"Azi, sindicatele din Ordinea Publică sunt revoltate că primesc doar 5%, iar Apărarea 20%, de la 1 Iulie. Dar nu am auzit pe nimeni să se revolte că soldații, în anul de grație 2017, au solda de 750 lei, deși fac parte din aceeași familie ocupațională cu Ordinea Publică, iar Ordinea Publică mai primește de la 1 Ianuarie 2018 încă 25 la sută.

La fel ca și Armata, care abia atunci se apropie binișor de Ordinea Publică. Până atunci, mă amuz văzând la tv câtă dezlănțuire de forțe s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc că nici măcar nu au văzut-o. Astăzi, un lider de Confederație, care nu apreciază creșterile de salarii, deși rostul lui pe funcție e chiar acela de a se bate pentru asta, spunea senin: "N-am citit-o, nu știu ce scrie acolo, dar sunt sigur ca e proastă legea. Și trebuie să fim atenți și la semnalele FMI".

Ce să mai comentezi la asta? Concluzia? Să demisioneze ministrul care are tupeu să majoreze salariile, că Ialomițianu, când a tăiat 25 la sută, a fost declarat "Omul anului" de reviste străine, a fost lăudat de FMI, iar liderii de sindicat care azi arată cu degetul n-au piuit măcar. Le mulțumesc liderilor de sindicat care m-au sunat azi ca să îmi spună să nu cumva să îmi treacă prin cap să nu depun legea! Ei merită respectul meu și al celor pe care îi reprezintă", a mai scris ministrul Muncii pe Facebook.

Cele mai citite

Cheltuielile statului cresc, deficitul bugetar este tot mai mare. Ce spun guvernanții?

În primele două luni ale anului, deficitul bugetar a urcat la aproape 29 de miliarde de lei, adică 1,67% din PIB. Spre comparație, în...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă