Ministrul Meleșcanu a creat un departament de comunicare strategică în cadrul MAE, care va contracara știrile false

de Mihai Diac , 04 august 2017 - stire actualizata la ora 23:54, 04 august 2017
Foto: Arhivă

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat vineri, la Digi 24, că a creat un departament de comunicare strategică în cadrul Ministerului pentru a analiza și contracara știrile false.

"Sunt știri false care vin pe diverse canale și este nevoie ca ele să fie contracarate, nu prin cenzură, prin propagandă la rândul nostru, ci prin prezentarea de fapte reale și concrete care pot să dea publicului informația necesară astfel încât să poată judeca atunci când vede că se iese din acest cadru", a precizat Meleșcanu, la Digi24.

El a explicat că această structură funcționează în cadrul Departamentului de analiză politică și sinteză al MAE.

"Este în cadrul Departamentului nostru de analiză politică și de sinteză, de prevederea viitorului. Se analizează toate aceste știri false, vectorii care le propagă și se propun răspunsuri din partea noastră sau chiar, înainte de a face răspunsuri, ieșiri din partea noastră cu știri de presă cu informații credibile și adevărate care să poată să contrabalanseze acest tip de atac. Sigur că suntem interesați și de colaborare cu alte centre pentru că este una dintre problemele mari, este unul dintre instrumentele fundamentale ale războiului hibrid din păcate", a menționat Meleșcanu.

El a spus că astfel de informații false vin în special din partea Federației Ruse, dar și din alte direcții. "Vin și din alte direcții, dar pot să spun că Federația rusă excelează în această tehnologie", a adăugat Meleșcanu.

Comentarii

 • luminatul

  08 august 2017 6:57

  Daca i se ia analiza de sange tov- lui melescanu ,eu va garantez ca globulele rosii si albe au forma de SECERA SI CIOCANUL ! Din nefericire pentru noi aceasta lista este ff lunga , pentru ca acest lucru este valabil pentru toti ce ne conduc acum ,pentru ca sunt aceeasi calai de dinainte de 1989 incepand cu ion iliescu !

  raspunde comentariului
 • Guracakuru

  05 august 2017 15:53

  meleshkenu asta a 7-a roata la caruta asta darapanata a bolsevicilor borfasi tradatori si efuitori ai Clasei Muncitoare, merita executat si el alaturi de kamarila Iliescu ce i-a instalat in 1989 prin asasinarea Eroului neamului Ceausescu Nicolae - Gloria Romaniei Industrial care nu va mai atinge NICIODATA acele culmi de dezvoltarCe-ia aia "contracarare de stiri false"???? adica lupta cu morile de vant, gura lumii slobodan miloshevici intr-o lume globalisto-satanista plina de toate urdorile emanate pe teava media ed eshapament........

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  05 august 2017 8:46

  Sigla noului departament supranumit Studio 66 ecce o gaură catifelată pe fundalul kurcubeului tricolor. Contracacararea Priori.

  raspunde comentariului
 • Cuminecătura Priori

  05 august 2017 4:25

  O ce veste minunată! Era cazul să scoată ăștia în sfârșit un organ orificial să vedem și noi că care ecce treaba, Backwards Broadcasting Company și Curru News Networkk nu mai fac față asaltului de știri false

  raspunde comentariului
 • USA

  05 august 2017 3:21

  Vor controla STIRILE FALSE?Cum mai bolshevicule?Ca tu esti un COMUNIST AL DOILEA DUPA ILLIESCU RUSUL este STIRE FALSA MAI BANDIT COMUNIST CE ESTI

  raspunde comentariului
 • Haiafara jigodie

  05 august 2017 3:14

  Alt BUBOS Bolshevic pina la OS

  raspunde comentariului
 • Haiafara jigodie

  05 august 2017 3:14

  Alt BUBOS Bolshevic pina la OS

  raspunde comentariului
 • Haiafara jigodie

  05 august 2017 3:14

  Alt BUBOS Bolshevic pina la OS

  raspunde comentariului
 • Haiafara jigodie

  05 august 2017 3:14

  Alt BUBOS Bolshevic pina la OS

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design