10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Liviu Pop a dat 500.000 de euro pe un site banal...

Ministrul Liviu Pop a dat 500.000 de euro pe un site banal și pe o strategie de care nu are nimeni nevoie

În perioada în care era ministru pentru Dialog Social, Liviu Pop a plătit din bani europeni aproape 250 de mii de euro pentru o așa-zisă „strategie națională pentru dialog social", arată o investigație realizată de VICE.

Documentul are 40 de pagini, este plin de truisme și, de atunci până acum, niciun decident politic nu l-a luat în seamă. Licitația a fost câștigată în 2015 de o firmă, SC European Funds Invest SRL, împreună cu Blocul Național Sindical.

Tot European Funds Invest SRL a câștigat o altă licitație, în cadrul aceluiași proiect, în valoare de 221 mii de euro. Banii au fost plătiți pentru a crea un site pe care să se regăsească informațiile proiectului „România suntem noi".  Site-ul este, de fapt, cel care găzduiește activitatea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, iar fostul ministru tehnocrat Violeta Alexandru (care i-a luat locul lui Liviu Pop) susține că a fost creat de echipa sa, într-o noapte, gratis, nu din bani europeni. Mai mult, evaluatorii IT, contactați de VICE, consideră că suma de 221 mii de euro pentru site-ul respectiv este „o țeapă sinistră finanțată de contribuabili".

Aceeași firmă a câștigat și o a treia licitație, în valoare de 93 de mii de lei (peste 20 mii de euro), pentru a face managementul proiectului. 

Articolul integral poate fi citit în Vice

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă