Ministrul Justiției, Tudorel Toader, cere Senatului informații “utile” cu privire la progresele înregistrate în cadrul MCV de către Parlament

de Gabriel Mihai , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 18:10, 20 martie 2017
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis conducerii Senatului o scrisoare în care solicită informaţii ”utile” pentru informarea corectă a Comisiei Europene în privinţa progreselor înregistrate de Parlament în cadrul MCV.

Această cerere a fost făcută în vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai, arată luni News.ro.

„La data de 25 ianuarie 2017 a fost publicat Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV. Raportul face un rezumat al măsurilor cheie care trebuie întreprinse pentru realizarea în totalitate a obiectivelor MCV. De asemenea, Comisia Europeană prevede, în premieră, procedura închiderii provizorii a unor condiţionalităţi: când măsurile prevăzute la fiecare dintre acestea vor fi întreprinse, obiectivul respectiv va fi considerat provizoriu finalizat. Atunci când acest lucru se va realiza pentru toate obiectivele de referinţă, MCV va fi ridicat. Comisia Europeană şi-a manifestat intenţia de a prezenta următorul raport la sfârşitul anului 2017”, se arată în scrisoarea ministrului Justiţiei.

Tudorel Toader solicită Senatului informaţii „utile” cu privire la progresele înregistrate de Parlament în cadrul raportului MCV.

„În vederea pregătirii misiunii de evaluare care va avea loc în cursul lunii mai 2017, Ministerul Justiţiei va elabora un raport consolidat de progrese. Având în vedere că unele dintre cele 12 recomandări ale raportului vizează şi activitatea Parlamentului României, vă adresez respectuoasa rugăminte de a ne comunica acele informaţii pe care le apreciaţi utile pentru informarea corectă a Comisiei Europene”, a conchis Tudorel Toader. 

Comentarii

 • MJ mai crede in parlament????

  20 martie 2017 20:45

  coruptii, condamnatii si incompatibilii din parlamentul actual sunt principalul obstacol in ridicarea MCV!!! MJ este pro oder vs. MCV???

  raspunde comentariului
 • Tudorel Toader, omul lui Oprisan, baronul de Vrancea!

  20 martie 2017 19:25

  Uns ministru al Justitiei, omul a fost sarbatorit de patron, cu o petrecere data la vanatoare! Si acum, TuTo isi plateste datoria, exact cum si-a platit-o Dorneanu, in odioasa decizie pe care nimeni nu indrazneste sa o comenteze!!!! Asta este sfidare la adresa oamenilor cinstiti si inteligenti, cu discernamant, care vad cum politicienii corupti incearca cu toate mijloacele sa supuna Justitia! Trebuie iesit masiv in strada!! Daca ii lasam sa isi atinga scopul, ne meritam soarta! Am gresit prin pasivitate, la alegeri! Nu mai avem dreptl sa fim pasivi, acum! Este vorba de viitorul copiilor din tara asta!

  raspunde comentariului
 • Sorin

  20 martie 2017 18:15

  Pai nu are cui cere informatii o coada de topor la alte cozi de topor analfabete. Parlamentarii sunt in marea majoritate fie puscariasi, fie puscariabili. Ce informatii? Ce carti se vor scrie la Jilava?

  raspunde comentariului
 • rarl marius

  20 martie 2017 17:29

  Ceri Informatii Utile,despre cum a FURAT ,el tariceanu Imens si nu a fost INCA ADUS IN FATA JUSTITIEI ???

  raspunde comentariului
 • vasile

  20 martie 2017 16:52

  Stimabile, care cer informatii de la infractori, asteapta intai sa fie condamnati si inchisi Tariceanu si Dragnea, si apoi o sa poti vorbi de progrese. Te-ai dilit la cap de-i ceri informatii despre progresele parlamentului pe MCV tocmai unui anchetat ?

  raspunde comentariului
 • Baselu

  20 martie 2017 16:20

  Toader Tudorel si Victor Viorel ......

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design