15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMinistrul Justiției, Tudorel Toader: Proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei are...

Ministrul Justiției, Tudorel Toader: Proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei are ca termen de finalizare luna iunie 2017

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris, pe pagina sa de Facebook, că magistraţii trebuie să facă magistratură şi că proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei are ca termen de finalizare luna iunie 2017.

"Două simple precizări:

1. Magistraţii trebuie să facă magistratură !
2. Proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, înscris în programul de guvernare, are prevăzut drept termen de finalizare luna iunie 2017 !", a scris, marţi dimineaţă, Tudorel Toader, pe Facebook.

Pe 25 mai, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze detaşarea tuturor magistraţilor de la ministerul Justiţiei pentru că ministerul trebuie să angajeze personal propriu, pe care să-l formeze şi fidelizeze şi pe care să conteze pe mulţi ani, scrie Mediafax.

Solicitat să comenteze tensiunile apărute între el şi CSM, cauzate de solicitatarea ca CSM să înceteze detaşarea tuturor magistraţilor de la MJ, Toader a răspuns: „Legea spune că detaşările sunt pe 3 ani, de cel mult 2 ori. Sunt foarte mulţi detaşaţi, din cei care sunt la Justiţie, care depăşiseră acel interval de timp”.

„Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu. Avem foarte mulţi jurişti în România, avem jurişti foarte bine pregătiţi, jurişti pe care să-i angajăm la ministerul Justiţiei, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul ministerului Justiţiei”, a adăugat Toader, precizând că, în acelaşi timp, puterea judecătorească, respectiv Ministerul Public, are nevoie de specialişi, procurori şi judecători.

Toader a dat exemplul unei „doamne absolut respectabile” care era şi procuror şi şef la Resurse Umane.

„E păcat să ţii un procuror foarte bine pregătit şef la Resurse Umane. De aia s-a format, să facă muncă de procuror. Deci ăsta este motivul pentru care am cerut încetarea detaşării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroşi, pe care ministerul să conteze pe mulţi ani înainte”, a subliniat Toader.

Tudorel Toader ceruse transferul judecătorilor Constantin Udrea şi Raluca Gâlea, ambii judecători în Capitală, la Ministerul Justiţiei, solicitarea fiind respinsă de CSM. Ulterior, ministrul a cerut încetarea detaşărilor magistraţilor la Ministerul Justiţiei.

 

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă