Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Am prezentat Comisiei de la Veneția un raport privind OUG 13, OUG 14 și proteste din România

de Iulia Iancu , 12 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:21, 12 martie 2017
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Am prezentat Comisiei de la Veneția un raport privind OUG 13, OUG 14 și proteste din România

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, sâmbătă, că a prezentat în cadrul celei de-a 110-a sesiuni plenare a Comisiei de la Veneția un raport privind ordonanțele de urgență 13 și 14, atitudinea civică și protestele legate de acest subiect, informează Agerpres.

"Președintele Comisiei mi-a adresat invitația (...) de a face o prezentare în plenul Comisiei privind evoluțiile constituționale, legislative recente din România. Am făcut deja această prezentare, acest raport. Despre ce puteam să vorbesc? Ordonanța 13 cu legea de respingere, ordonanța 14 cu legea de aprobare, despre atitudinea civică, protestele care au însoțit aceste evenimente legislative, despre decizia Curții Constituționale care a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Am prezentat conținutul actelor normative, efectele juridice pe care acestea le-au produs sau le produc încă și consecințele sociale pe care le-au generat", a afirmat Toader, la Digi 24.

Toader a susținut că acest raport era necesar pentru o bună informare a Comisiei Europene, a Consiliului Europei, a Comisiei de la Veneția.

"Numai comunicând corect și la timp conținutul și evoluțiile la care m-am referit, evaluările noastre pot fi obiective în acord cu realitățile sociale, juridice", a adăugat Toader.

Comentarii

  • escobar

    13 martie 2017 11:12

    faptul ca OUG13 a scos in STRADA SUTE DE MII de ROMANI,care au fost dati ca EXEMPLU IN LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI in TOATA LUMEA,creind chiar un "exemplu de urmat" in tarile democratice il OBLIGA PE MIN.JUSTITIEI sa FACA PUBLIC RAPORTUL DEPUS la Comisia de la Venetia,din respect NU numai pentru romani ci si fata de MILIOANELE de "simpatizanti" din lume.....sa vedem daca ADEVARUL "PREZENTAT" corespunde cu REALITATEA "noaptea ca hotii" sau poate s-a "omis esentialul"....in baza L544 e OBLIGAT sa o faca!!!!

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design