13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul Justiţiei, Tudorel Toader: Am prezentat Comisiei de la Veneția un raport...

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Am prezentat Comisiei de la Veneția un raport privind OUG 13, OUG 14 și proteste din România

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, sâmbătă, că a prezentat în cadrul celei de-a 110-a sesiuni plenare a Comisiei de la Veneția un raport privind ordonanțele de urgență 13 și 14, atitudinea civică și protestele legate de acest subiect, informează Agerpres.

"Președintele Comisiei mi-a adresat invitația (…) de a face o prezentare în plenul Comisiei privind evoluțiile constituționale, legislative recente din România. Am făcut deja această prezentare, acest raport. Despre ce puteam să vorbesc? Ordonanța 13 cu legea de respingere, ordonanța 14 cu legea de aprobare, despre atitudinea civică, protestele care au însoțit aceste evenimente legislative, despre decizia Curții Constituționale care a fost publicată ieri în Monitorul Oficial. Am prezentat conținutul actelor normative, efectele juridice pe care acestea le-au produs sau le produc încă și consecințele sociale pe care le-au generat", a afirmat Toader, la Digi 24.

Toader a susținut că acest raport era necesar pentru o bună informare a Comisiei Europene, a Consiliului Europei, a Comisiei de la Veneția.

"Numai comunicând corect și la timp conținutul și evoluțiile la care m-am referit, evaluările noastre pot fi obiective în acord cu realitățile sociale, juridice", a adăugat Toader.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă