3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportMinistrul Ilan Laufer: Înscrierea în Programul Start-Up Nation nu se prelungește, însă...

Ministrul Ilan Laufer: Înscrierea în Programul Start-Up Nation nu se prelungește, însă va avea o sesiune specială. Inițial, el anunțase că înscrierile se vor putea face până la 28 iulie

UPDATE 13.07: Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă, termenul limită pentru înscrierea în acest program fiind vineri, 14 iulie, ora 20.00, informează, joi, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).

„Există, însă, un mare număr de potențiali candidați care nu și-au putut finaliza procedura de înscriere, urmare a faptului că n-au reușit să-și înființeze în timp util noile firme — condiție obligatorie a programului — dat fiind suprasolicitarea infrastructurii tehnice a Oficiului National Registrul Comerțului și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală", precizează sursa citată.

Astfel, imediat după evaluarea dosarelor depuse în actuala etapă și, în limita resursei financiare rămase, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

„Obiectivul nostru esențial este să încurajăm tinerii antreprenori și pentru acest lucru este de bun simț să folosim până la ultimul leu resursa bugetară alocată. În acest sens trebuie interpretate declarațiile și atitudinea mea despre programul Start-Up Nation. Am avut reprezentarea că ar fi fost mai simplu să prelungim actuala sesiune…din păcate, motive de ordin juridico-birocratic, pur și simplu, împiedică acest lucru. Ne rămâne, în schimb, opțiunea unei noi sesiuni în perioada imediat următoare, pe care o vom anunța în timp util și care se va desfășura după aceleași reguli ca și actuala sesiune de înscrieri", a mai spus ministrul de resort, Ilan Laufer.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanțare de peste 1,7 milioane de lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10.000 de noi firme înființate după 31 ianuarie 2017.


Înscrierea în programul Start-Up Nation nu se va prelungi până la 28 iulie, așa cum a anunțat miercuri după-amiază ministrul Ilan Laufer. Astfel, sesiunea de depunere a candidaturilor se va încheia vineri, 14 iulie, informează Agerpres.

„Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dă curs solicitării mediului de afaceri privind prelungirea termenului limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation. Astfel, antreprenorii interesați de înscrierea în program pot depune dosarele online ca și până acum, până la data de 28.07.2017, ora 20.00 ", a scris ministrul, pe Facebook. 

Ulterior, el a șters postarea și a adăugat altele două, în care își exprimă dezamăgirea cu privire la reacțiile primite în mediul online ca urmare a intenției de prelungire a perioadei de înscriere. 

Numeroși interlocutori îi reproșează lui Laufer, pe Facebook, că antreprenorii care s-au grăbit să se înscrie în termenul-limită vor fi dezavantajați, întrucât au avut mai puțin timp la dispoziție pentru a-și pregăti proiectul față de cei care ar fi urmat să se înscrie în următoarele două săptămâni. 

Laufer le-a răspuns că ia în calcul o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile. „Dragi prieteni, nu m-am așteptat la o asemenea reacție. Dorința mea a fost ca toți ce care doresc să se înscrie în programul StartUp Nation să aibă o șansă egală și să finanțăm cât mai multe proiecte. Încă nu s-a publicat anunțul pe site, deci nu este oficial! Mâine voi avea o dezbatere cu reprezentanții mediului de afaceri și iau în calcul și o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile. Am dorit să le acord o șansă și celor care au întâmpinat probleme cu ANAF sau cu ONRC!", a postat ministrul. 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă