20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMinistrul Florian Bodog vrea să o demită pe șefa DSP Botoșani: În...

Ministrul Florian Bodog vrea să o demită pe șefa DSP Botoșani: În loc să facă promovarea vaccinării, stă pe Facebook şi postează bancuri

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că o va demite pe directoarea adjunctă de la Direcția de Sănătate Publică din Botoșani, pe motiv că stă toată ziua pe Facebook, unde postează bancuri, în loc să se ocupe de vaccinarea copiilor, se precizează într-un interviu acordat News.ro. 

Întrebat dacă prin demiterea şefilor direcţiilor de sănătate publică din cinci judeţe a fost rezolvată problema vaccinării, ministrul a spus că sunt unele direcţii de sănătate pline de oameni care nu îşi fac treaba.

„Sunt unele DSP-uri pline de oameni care nu îşi fac treaba. La trei-patru zile după demiterea celor zece directori executivi şi adjuncţi, m-a sunat un şef de direcţie şi mi-a spus că au fost vaccinaţi toţi copiii catagrafiaţi. Deci se poate, dacă vrei", a susţinut ministrul Sănătăţii.

El a mai spus că a trimis o echipă a Corpului de control în Caraş-Severin, judeţ în care au fost peste 1.110 cazuri de rujeolă şi trei decese, întrucât directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică refuză să demisioneze pe motiv că nu are nicio vină.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a anunţat că o va demite pe directoarea adjunctă a Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, care stă toată ziua pe Faceboook: „O altă demitere va fi aceea a directoarei adjuncte a Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani (Laura Acatrinei – n.r.), care în timpul serviciului, în loc să facă promovarea vaccinării, stă pe Facebook şi postează bancuri. Dar asta ţine de conştiinţa fiecăruia dintre noi".


Citește și: Ce prevede Legea vaccinării, care va intra în vigoare în 2019

Proiectul Legii vaccinării, care intră în vigoare în 1 ianuarie 2019, prevede că, în cazul vaccinurilor obligatorii, consimţământul pentru imunizare se prezumă ca fiind dat, iar sancţiunile pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.


Laura Acatrinei, medic epidemiolog, este director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani din luna aprilie a acestui an, după ce postul nu a mai fost ocupat mai bine de patru ani. 

Ultima postare pe Facebook a Laurei Acatrinei este de vineri, ora 16.44, când aceasta a postat un banc. În aceeaşi zi, directorul adjunct al DSP Botoşani are cel puţin 14 postări, majoritatea bancuri şi citate celebre, la interval de 1-2 minute.



 

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă