6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Finanțelor nu a fost prezent la dezbaterea Legii salarizării, pentru că...

Ministrul Finanțelor nu a fost prezent la dezbaterea Legii salarizării, pentru că se află la Paris, unde va semna o convenție privind combaterea evaziunii fiscale

 Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a lipsit de la dezbaterea privind Legea Salarizării, întrucât nu se află în țară. El va semna, miercuri, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), informează Ministerul Finanțelor.

„Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, semnează astăzi, la Paris, Convenția Multilaterală pentru implementarea în cadrul tratatelor fiscale a măsurilor legate de prevenirea erodării bazei impozabile și a transferului profiturilor (BEPS), care include 15 acțiuni de combatere a evaziunii fiscale”, informează sursa citată.

Potrivit acestuia, România a aprobat anul trecut aderarea la Forumul de implementare a Proiectului BEPS, alăturându-se țărilor și jurisdicțiilor, care cooperează cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor acestuia. „Astfel, țara noastră va implementa rapid, coordonat și consistent măsurile planului BEPS în cadrul tratatelor fiscale în vigoare, fără a mai fi nevoie de negocierea bilaterală a fiecărui tratat fiscal în parte", a mai precizat sursa citată.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat, miercuri, pe Viorel Ștefan, precizând că absența ministrului de Finanțe este o ofensă.

„Sunt nevoit să fac o precizare doar pentru rigoare. Este cel mai important proiect legislativ al coaliției de guvernare. Nu a fost o poziție foarte confortabilă pentru noi că ministrul de Finanțe nu a fost prezent. Faptul că Viorel Ștefan nu a fost prezent aici nu este în regulă. Până la riscuri vorbim de o certitudine. Este o ofensă. M-a întristat foarte mult această atitudine. M-aș fi bucurat ca astăzi să fie prezent tot Guvernul. Nu este vorba de nicio ruptură", a declarat Liviu Dragnea.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților. S-au înregistrat 188 de voturi „pentru'', 28 „împotrivă" și 47 de abțineri. 



 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă