13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMinistrul Finanțelor, Ionuţ Mişa, a anunţat când va avea loc reectificarea bugetară:...

Ministrul Finanțelor, Ionuţ Mişa, a anunţat când va avea loc reectificarea bugetară: Sperăm să fie pozitivă

Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a declarat, la postul de televiziune Digi24, că rectificarea bugetară va avea loc în luna septembrie, iar autoritățile speră că aceasta va fi pozitivă.

"Rectificarea bugetară va fi în luna septembrie. Am făcut o evaluare după primele șase luni, am stabilit și am discutat cu ordonatorii de credite, cu 65 de ordonatorii de credite am purtat deja discuții. Discuțiile au fost mult mai aplecate și mai punctuale de această dată, în sensul că am dorit să știm la nivelul fiecărui minister pentru ce se solicită noi suplimentări de sume sau către ce destinații merg alocațiile bugetare", a spus Mișa.

Potrivit acestuia, execuția după primele șase luni a evidențiat că în cazul unor ministere aceasta este foarte slabă.

"S-a văzut execuția după primele 6 luni, s-a constatat în cazul unor ministere că execuția este foarte slabă. Am discutat cu colegii noștri să vedem care sunt măsurile pe care ar vrea să le implementeze pentru a avea o execuție mai bună și pentru a ne asigura că au capacitatea de a cheltui până la finele anului banii care vor veni prin rectificarea bugetară, pentru că altfel ne vom confrunta cu situația că banii vor sta la nivelul unui ordonator de credite în cont în detrimentul altui ordonator care chiar are nevoie de ei, chiar poate să-i investească, să-i bage în economie, să genereze noi locuri de muncă, contracte pentru agenții economici și o dezvoltare economică mai bună. Un ban care intră în economie indiscutabil că e mai bun decât unul care stă în bugetul unei instituții", a explicat ministrul finanțelor.

El a precizat că speră ca rectificarea să fie una pozitivă și că "va sta cu ochii" pe Agenția Națională de Administrare Fiscală.

"Noi sperăm că va fi o rectificare pozitivă și sunt cu ochii pe colegii mei de la ANAF și m-am implicat personal în multe activități acolo", a mai arătat ministrul Finanțelor.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă