Ministrul Educaţiei a comis-o din nou. Liviu Pop, profesor de matematică, are probleme cu aritmetica

de Iulia Iancu , 05 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 18:26, 05 octombrie 2017
Ministrul Educaţiei a comis-o din nou. Liviu Pop, profesor de matematică, are probleme cu aritmetica

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, aşa cum ne-a obişnuit, a mai comis o gafă. De această dată, într-o videoconferință cu inspectoratele școlare din țară, a declarat că elevii de liceu din an terminal au început şcoala în urmă cu 17-18 ani, scrie Digi24.

„Rolul elevilor este unul foarte important. Voi sunteţi, şi când spun voi mă refer la învăţământul liceal, voi trebuie să fiţi promotorii acestei reforme. Vă place cum arăta şcoala, când aţi intrat acum 18 ani sau 17 ani? Atunci aţi intrat în clasa I”, a spus Liviu Pop, potrivit Ziarul de Iași.

Ministrul Educației a ieșit în evidență cu tot felul de gafe și declarații controversate. Cea mai recentă este de acum două zile, când a făcut praf limba română.

„Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendință sănătoasă și de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă. (...) Este evident că politica actualei guvernări, de mărire a salariului minim şi a salariilor bugetarilor, vor determina si o mărire a salariilor din domeniul privat”.

Cu doar o zi înainte, el a declarat că „fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent”. Apoi, ministrul a mai comis o gafă. Într-un interviu la Digi FM, Liviu Pop și-a cerut scuze „anticipat” pentru greșelile pe care le-a făcut.

În trecut, el a mai folosit și o formă greșită a cuvântului „genunchi”. Ministrul Educației s-a apărat și a spus că a folositun regionalism din Maramureș. Cu această ocazie (detalii aici) a explicat și afirmațiile din plenul Senatului, anume că „greșelile se pot corecta, erorile nu”.

În 2012, când era ministru interimar al Educației, nu a știut să rezolve o problemă de la Evaluarea Națională. Problema era următoarea: „Într-o clasă sunt 26 de elevi. Dacă din clasă ar pleca două fete şi trei băieţi, atunci numărul fetelor ar fi egal cu dublul numărului băieţilor. Determinaţi numărul fetelor din clasă”. El a încercat de trei ori să scape de întrebările jurnaliştilor. Răspunsul corect era 16 fete.

Liviu Pop a început să predea matematica în 1996, la o şcoală generală. Ulterior, a predat această disciplină şi liceenilor.

Comentarii

 • eugen

  06 octombrie 2017 9:36

  De ce va tot mirati?Poate el a facut scoala1-12 in 17-18 ani.E normal pt politicieni.

  raspunde comentariului
 • Sallak Margit

  05 octombrie 2017 22:29

  In 1996 si ulterior dezastrul era limitat la doar cateva clase.Acum s-a extins la nivel de tara !Ma tot intrebretoric,desigurAcest individ nu are pic de rusine?

  raspunde comentariului
 • ndr

  05 octombrie 2017 21:05

  of raspunsul corect 14 fete plus 7 baieti egal 21 plus 5 care au plecat egal 26

  raspunde comentariului
 • Radeanu

  05 octombrie 2017 18:35

  Penibil avorton roșu,sindicalist ales de prostime. Marș în Maramureș,gunoiule,criminal de învățământ românesc,slugă,limbric,incult drac...nistopesedistoandronakesko!

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design