10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Educației a cerut inspectoratelor o situație a școlilor cu risc pentru...

Ministrul Educației a cerut inspectoratelor o situație a școlilor cu risc pentru siguranţa elevilor

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a solicitat inspectoratelor școlare să transmită situația instituțiilor de învățământ care prezintă un risc pentru siguranța elevilor, după ce tavanul Şcolii 141 din Capitală s-a prăbuşit, săptămâna trecută, informează News.ro.

„După ce tavanul Şcolii 141 s-a prăbuşit, am cerut inspectoratelor şcolare să trimită rapid o situaţie privind starea clădirilor cu risc pentru siguranţa elevilor. Averm informaţii că şcolile au solicitat autorităţilor locale sprijin pentru reabilitarea unor clădiri. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, noi ce să facem, nu putem merge peste ei", a spus ministrul Educaţiei, pentru News.ro. 


Citește și:  Cum ne-a căzut tuturor tavanul în cap | OPINIE

Aş vrea să renunţăm, după căderea tava­nului de la o şcoală din Bucureşti, la ipocrizia cu „educaţie, prioritate naţională“. Vă împărtăşesc ce îmi spun trei oameni, ca să înţelegeţi unde suntem. Primul om, un editor TV, spune că „cele mai proaste măsurători de audienţă TV le facem când dezbatem problemele educaţiei“ – de fapt, nu e niciun fel de prio­ritate, nu e nimic urgent, nu e nimic „suculent“, e mult mai bine să dezbatem zile în şir cine schimba becul la SIPA.


Situaţia şcolilor va fi discutată şi în videoconferinţa cu inspectorii şcolari, care va avea loc marți după-amiază.

„Vom discuta marţi cu inspectorii generali şcolari această situaţie, în videoconferinţa care va începe la ora 15:00. Mai sunt câteva săptămâni de cursuri. Dacă sunt situaţii grave, vom vedea care sunt soluţiile pe care le propun inspectoratele pentru ca să se încheie în siguranţă cursurile  şi examenele să decurgă în cele mai bune condiţii. Apoi, vor trebui luate măsuri pentru remedierea problemelor pe durata vacanţei de vară, până la revenirea copiilor în 12 septembrie", a mai spus Pavel Năstase.

Tavanul din rigips de la ultimul etaj al Şcolii 141 din Rahova s-a prăbuşit, joia trecută, pe holul de la etajul al doilea al clădirii, copiii nefiind la cursuri întrucât era "Săptămâna altfel", aşa că nimeni nu a fost rănit.


Citește și:  Tavanul ucigaș, iepurașii de plastic și lavaliera lui Gâdea | OPINIE

Evenimentul numă­rul 1 al săptămânii trecute nu a fost nici întâlnirea Iohannis-Trump de la NATO, nici schimbarea becului din arhiva SIPA de către o comisie cu SRI-ist în frunte, ci prăbușirea tavanului de la Școala 141 din București.


 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă