19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Educației, Liviu Pop: Școala e gratuită pentru copil, dar statul și...

Ministrul Educației, Liviu Pop: Școala e gratuită pentru copil, dar statul și părinții plătesc

Ministrul Educației, Liviu Pop, consideră că părintele trebuie să fie „partenerul” școlii, în procesul educativ. În plus, el precizează că educația este gratuită, în România, dar numai pentru copi., întrucât părinții scot bani din buzunar, pentru a asigura gratuitatea învățământului.

„Educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic”, a spus Liviu Pop, într-o emisiune de pe postul Digi24.

El a continut preizând că, în calitate de părinte, cheltuiește bani cu sandvișul cu care merge copilul la școală, cu auxiliarele de care are nevoie copilul.

„Nu avem fondul clasei. Avem o asociație de părinți, bani pe care îi gestionăm noi, nu are nicio influență”, a mai spus el..

Întrebat dacă părinții ar trebui să aibă un cuvânt de spus în privința materiilor, în contextul în care finanțează educația, ministrul Pop a răspuns: „Părintele participă la decizii, dar nu se prea pricep. Neavând o radiografie clară a ceea ce știe copilul meu pe competențele de bază, pe trunchiul obligatoriu, eu nu știu dacă… Eu iau fetița mea, e mai bună la chimie sau la fizică. Nu știu dacă e mai bună la română sau la engleză. Nu mi s-a spus, nu știu, sunt trei sau patru zone de orientare școlară, că așa e făcut sistemul, nu că nu mi-aș dori eu să știu. Ce să-i spun eu la opțional să facă? Astronomia? Altă disciplină? De aceea, părintele trebuie să fie partenerul școlii. Acolo unde părintele este partenerul școlii, copilul are de câștigat. Noi avem sute de mii de copii cu părinții în străinătate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, mătușa, strada?”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă