21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul Educaţiei, Liviu Pop, despre soluţionarea la CNATDCU privind acuzaţiile de plagiat...

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, despre soluţionarea la CNATDCU privind acuzaţiile de plagiat aduse premierului Tudose în teza de doctorat: Voi respecta legea

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, pentru Mediafax, că va respecta legea în cazul în care CNATDCU va da verdict de plagiat în cazul doctoratului premierului Mihai Tudose, în urma unei dezvăluiri a ziarului România Liberă.

"Legea trebuie respectată, nu am ce să discut altceva. Într-adevăr, acolo unde Curtea Constituţională nu clarifică situaţia, aşteptăm decizia Parlamentului. Decizia CCR trebuie pusă în practică de Parlament. Decizia CCR este legată de posibilitatea ministrului de a semna sau nu a semna un ordin de genul acesta.

Curtea trebuie să îmi spună dacă am dreptul sau nu am dreptul. De când mă ştiu, respect legea, dar aştept decizia unei instituţii abilitate şi vom vedea. La fel ca în 2012, voi respecta legea, cu riscul ca marii comentatori să se supere că nu semnez cum vor ei. Eu o să semnez exact cum spune legea", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale.

Liviu Pop a precizat că nu a discutat niciodată cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, nici în 2012 şi nici acum.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a primit, săptămâna trecută, o sesizare cu privire la teza de doctorat a premierului Mihai Tudose.

Astfel, pe 5 iulie, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a analizat sesizarea, care era adresată preşedintelui CNATDCU Ionel Valentin Vlad, şi a transmis-o Consiliului pentru soluţionare.

''Vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a domnului Tudose C. Mihai cu titlul «Protecţia infrastructurii critice — element strategic dinamic în sectorul de securitate», susţinută la Academia Naţională de Informaţii 'Mihai Viteazul', însoţită de documentele pe suport electronic, înregistrată la UEFISCDI cu nr. 1806/04.07.2017. Sesizarea respectă cerinţele OMENCŞ 3482/24.03.2016 şi este transmisă către CNATDCU în vederea demarării procesului de analizare şi soluţionare a acesteia'', se arată în documentul publicat pe site-ul CNATDCU.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă