10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Educației, Liviu Pop, despre învățământul românesc: Este de nota 6 -...

Ministrul Educației, Liviu Pop, despre învățământul românesc: Este de nota 6 – 7

Ministrul Educației, Liviu Pop, a afirmat, luni, că în opinia sa învățământul românesc este de nota șase sau șapte, din cauză că are foarte multe cadre didactice necalificate, informează Mediafax.

 „Doi la sută din colegii din învăţământ sunt necalificaţi. E un număr nepermis de mare. Învăţământul românesc de nota 6 – 7, în condiţiile în care foarte multe cadrele didactice sunt necalificate”, a spus ministrul Liviu Pop, luni, la Focşani.

Potrivit ministrului Educației, învăţământul este singura categorie de bugetari în care lucrează necalificaţi, deoarece, în domeniul sanitar, „un medic nu operează dacă e necalificat”.

„Prin PNDL întră în reabilitare câteva unităţi şcolare, sperăm să le finalizăm anul acesta, să avem astfel autorizaţii de funcţionare în toate unităţile. Suntem în grafic din acest punct de vedere, suntem convinşi că putem asigura condiţii pentru toţi copiii. Azi avem 2.500 de reabilitări de şcoli şi grădiniţe prin programul naţional”, a mai spus ministrul.

Liviu Pop este de duminică în judeţul Vrancea, unde a participat, duminică, la manifestările de la Mărăşeşti şi a rămas peste noapte la Focşani, iar luni a avut o întâlnire cu reprezentanţi din învăţământ.



 

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă