11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne: Nu am ca ţintă schimbarea oamenilor din sistem

Ministrul de Interne: Nu am ca ţintă schimbarea oamenilor din sistem

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, vineri, la Iaşi, la finalul unei întâlniri cu şefii Inspectoratelor de Poliţie şi ai Jandermeriei din judeţele Moldovei, că scopul său nu este schimbarea oamenilor din sistem şi că dacă vor fi înlocuiri acestea vor fi făcute numai în urma unor evaluări, informează Mediafax.

Ministrul de Interne Ioan Rus s-a întâlnit, vineri, cu şefii Inspectoratelor de Poliţie din judeţele Moldovei, dar şi cu cei ai Jandarmeriei, el susţinând la final că întâlnirea nu a avut ca scop înlocuirea “oamenilor din sistem”, ci găsirea unor soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii.

El a spus că dacă va fi nevoie vor fi făcute şi schimbări, dar numai în baza unor evaluări.

“Nu acesta este scopul întâlnirii zonale de la Iaşi. Nu am venit să schimb pe nimeni”, a afirmat ministrul de Interne.

Ioan Rus a spus că în cadrul întâlnirii cu şefii Poliţiilor din judeţele Moldovei a ascultat toate problemele existente în cadrul inspectoratelor, el susţinând că este greu să te duci la război cu o armată care nu are suficient echipament şi motorină.

“Este foarte greu să te duci la război cu o armată care nu are suficient echipament şi care se preocupă în fiecare zi să facă rost de încă puţină motorina sau benzină. E foarte complicat să fii curajos câtă vreme atmosfera în structură nu este foarte bună, câtă vreme structura respectivă nu are tot ce este necesar. Jandarmii de exemplu se bat cu nişte infractori, iar jandarmul trebuie să aibă echipament superior infractorului, dacă vrei ca acesta să fie victorios”, a afirmat ministrul Ioan Rus.

El a spus că discuţiile de la Iaşi s-au axat pe probleme de organizare internă, dar au vizat şi chestiuni care privesc desfăşurarea corectă a alegerilor locale.

“Prioritatea noastră o reprezintă desfăşurarea alegerilor în cele mai bune condiţii. Vor fi mobilizate importante forţe de ordine pentru desfăşurarea acestui proces”, a spus ministrul de Interne.

Ioan Rus a anunţat că în perioada imediat următoare vor fi organizate întâlniri similare şi în alte zone ale ţării.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă