9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne, Carmen Dan: România este pregătită să facă faţă unui...

Ministrul de Interne, Carmen Dan: România este pregătită să facă faţă unui aflux mare de migranţi

Şefa MAI, Carmen Dan, a declarat că România se confruntă cu o problemă a migranţilor motiv pentru care trebuie gândită o politică de alocare a unor resurse pentru a gestiona această problemă, existând în pregătire un act normativ în acest sens, potrivit agenţiei Mediafax.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că din punctul acesta de vedere ne confruntăm cu o problemă, dar vă spun cu siguranţă că până în acest moment am gestionat problema.Asta nu înseamnă că în perspectivă nu trebuie să gândim o politică prin care să alocăm resurse pentru a ţine în siguranţă şi a ţine într-o zonă de control această problemă. În perioda următoare vom intra în şedinţa de Guvern şi cu un act normativ în sensul acesta, care priveşte inclusiv rezolvarea acestui aspect.

Este adevărat că în acea zonă ne-am concentratat cu alocare de resurse din alte structuri, mă refer în principal la structurile de jandarmerie şi poliţia de frontieră, dar este nevoie să luăm în calcul şi suplimentarea şi aprobarea unor indicatori care să susţină această activitate”, a răspuns ninistrul de Interne Carmen Dan întrebării adresate în conferinţa de presă susţinută vineri seara la Bistriţa.

Ministrul de resort a asigurat că fenomeniul migraţiei este sub control şi că România este pregătită se facă faţă şi unui aflux mai mare de migranţi.

„În acest moment fenomenul migraţionist este sub control. Suntem pregătiţi să facem faţă şi unei afluenţe mai mari în punctele de trecere, chiar dacă noi ne-am sporit măsurile de supraveghere şi vigilenţia, în acest moment, în acea zonă este cât se poate de ridicată” a mai completat ministrul Carmen Dan.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă