Ministrul de Interne, Carmen Dan: România este pregătită să facă faţă unui aflux mare de migranţi

de Iulia Iancu , 05 mai 2017 - stire actualizata la ora 21:55, 05 mai 2017
Ministrul de Interne, Carmen Dan: România este pregătită să facă faţă unui aflux mare de migranţi

Şefa MAI, Carmen Dan, a declarat că România se confruntă cu o problemă a migranţilor motiv pentru care trebuie gândită o politică de alocare a unor resurse pentru a gestiona această problemă, existând în pregătire un act normativ în acest sens, potrivit agenţiei Mediafax.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că din punctul acesta de vedere ne confruntăm cu o problemă, dar vă spun cu siguranţă că până în acest moment am gestionat problema.Asta nu înseamnă că în perspectivă nu trebuie să gândim o politică prin care să alocăm resurse pentru a ţine în siguranţă şi a ţine într-o zonă de control această problemă. În perioda următoare vom intra în şedinţa de Guvern şi cu un act normativ în sensul acesta, care priveşte inclusiv rezolvarea acestui aspect.

Este adevărat că în acea zonă ne-am concentratat cu alocare de resurse din alte structuri, mă refer în principal la structurile de jandarmerie şi poliţia de frontieră, dar este nevoie să luăm în calcul şi suplimentarea şi aprobarea unor indicatori care să susţină această activitate”, a răspuns ninistrul de Interne Carmen Dan întrebării adresate în conferinţa de presă susţinută vineri seara la Bistriţa.

Ministrul de resort a asigurat că fenomeniul migraţiei este sub control şi că România este pregătită se facă faţă şi unui aflux mai mare de migranţi.

„În acest moment fenomenul migraţionist este sub control. Suntem pregătiţi să facem faţă şi unei afluenţe mai mari în punctele de trecere, chiar dacă noi ne-am sporit măsurile de supraveghere şi vigilenţia, în acest moment, în acea zonă este cât se poate de ridicată” a mai completat ministrul Carmen Dan.

Loading...

Comentarii

 • Alice TP

  07 mai 2017 16:07

  Romania nu trebuie si nu are nici un motiv sa primeasca migranti.Nici macar unul...Imigratia normala si controlabila.este altceva... Populatia Romaniei munceste din greu si nu pot sa isi asigure o viata civilizata desi acum in EU. Nu am avut colonii..in schimb acum am devenit o tara de tip colonial fara industrie, fara agricultura, ...doar o piata pentru statele industrializate...Daca Romania nu recunoaste asta, este o tara in dezintegrare.Aceasta Carmen Dan nu are nimic ca sa o califice in pozitia in care se afla si ea nu poate decide sa deschida granitele tarii...Vrea migranti? Sa ii ia la ea acasa...

  raspunde comentariului
 • Alice

  07 mai 2017 16:03

  Romania nu trebuie si nu are nici un motiv sa primeasca migranti. Populatia Romaniei munceste din greu si u pot sa isi asigure o viata civilizata desi acum in EU. Nu am avut colonii..in schimb acum am devenito tara de tip colonialfara indistrie, fara agricultura, ...doar o piata pentru sattele industrializate...Daca Romania nu recunoaste asta, este o tara in dezintegrare.Aceasta Carmen Dan nu are nimic ca sa o califice in pozitia in care se afla si ea nu poate decide sa deschida granitele tarii...vreamigranti? Sa ii ia la ea acasa...

  raspunde comentariului
 • Nu e mai inteligent

  07 mai 2017 1:06

  sa paziti granitele? Ce paziti, de fapt?? Pepenii?

  raspunde comentariului
  • Alice TP

   07 mai 2017 16:04

   Rusine? Romania nu inseamna pepeni...Sint multi oameni fara constiinta de neam. O tara fara granite puternice e pe cale de disparitie...

   raspunde comentariului
 • Tot mai bun e gardul lui Orban!

  06 mai 2017 10:25

  Salveaza tara si costa mai putin!

  raspunde comentariului
  • Alice TP

   07 mai 2017 16:11

   Desigur..o granita puternica asigura independenta nationala, identitate nationala, mentinerea tarii pe harta lumii, Romania si nu mongrelized-mixta- spatiu in care locuiesc de-a valma tot felul de rase, , neamuri , fiecare cu dorinta de a supune celelte rase, neamiri din jur...Nuexista armonie intr-un spatiu multinational...si nu va exista asta niciodata.

   raspunde comentariului
  • nu e tot una

   06 mai 2017 12:38

   gardul e pe banii lui iar migrantii pe banii UE.

   raspunde comentariului
 • Ion

  06 mai 2017 8:31

  Degeaba doamna, cu noile praguri ale abuzului in serviciu nu e pregatita sa chibzuiasca banii cuveniti pe emigranti.

  raspunde comentariului
 • Vasile

  06 mai 2017 7:48

  Secretara proasta Sa iei migrantii la tine acasa !

  raspunde comentariului
 • Niros

  06 mai 2017 4:45

  Mai exact pe la granitele de vest intra zilnic migranti si asta de mai mult timp.Avem deja vreo 20.000 in tara dintre care 3100 in banat.Asta am citit intr-un articol acum vreo doua saptamani.Si mai interesant e ca politia de frontiera enumera vreo opt tari de provenienta. Nu inteleg unde vor sa ajunga astia cu tot UE ahtiati dupa islami ,atata timp cat toti lideri tarilor cu comunitati musulmane au afiirmat ca multiculturalismul este un esec total.In felul asta UE se autodesfinteaza.

  raspunde comentariului
  • Alice TP

   07 mai 2017 16:15

   Tara care nu ajunge la constoiinta nationala ca prima masura de aprare nationala, tara fara granite ...va dispare!

   raspunde comentariului
  • Alice TP

   07 mai 2017 16:13

   Cine gindeste si cine e in functie si poate distruge tara...trebuie sa plece. Demisia....

   raspunde comentariului
  • Ana D.

   06 mai 2017 8:27

   E grav. Unde ati citit articolu? Impresia mea este ca si la Bucuresti erau mai multi. Cred ca s-a deschis cel putin un nou centru. Dar nu ni se spune nimic.

   raspunde comentariului
   • @Ana D

    06 mai 2017 15:05

    Pe Tion.ro - titlul este"Peste 3000 de migranti in Timis tot mai muti vor sa invete limba..."cautati pe google si gasiti...

    raspunde comentariului
 • Gandacu anchetat

  06 mai 2017 3:13

  Frumusetea de gandac de teleormanPe langa palmieri cresc si gandaciGandaci la interne

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design