12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne, Carmen Dan, despre demisiile miniștrilor PSD: A fost un...

Ministrul de Interne, Carmen Dan, despre demisiile miniștrilor PSD: A fost un act de solidaritate cu noi, membrii Guvernului, pentru că am înțeles că trebuia să lucrăm în echipă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, joi dimineața, că actul miniștrilor PSD și ALDE de a demisiona, după ce coaliția de guvernare a retras susținerea politică premierului Sorin Grindeanu, a fost „un act de solidaritate”.

„Nu consider că am făcut parte din cel mai slab Guvern. Trebuie să ne raportăm la situație și să o analizăm cu obiectivitate.  A fost o analiză pe care toți o anticipam. Nu am primit aceste mandate cadou. Rolul era să implementăm acest program simultan, unitar. A fost un act de solidaritate cu noi, membrii Guvernului, pentru că am înțeles că trebuia să lucrăm în echipă”, a spus ministrul de Interne, Carmen Dan, precizând că demisiile au ajuns la Secretariatul General al Guvernului.

Totodată, ea a anunțat că, alături de mai mulți colegi, și-a depus demisia. „Astfel înțelegem noi să dăm o reacție. În acest moment, premierul este singur. Este un act de decizie (n.r – de a demisiona)”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai precizat că analiza activității era necesară.

„Era normal să facem această analiză, această discuție. Nouă ne-a fost încredințat acest mandat de coaliție. Rolul nostru este a ne îndeplini mandatul. Sunt solidară cu toți colegii mei din PSD și din ALDE. Nu aș vrea să uitați că sunt un ministru PSD. Nu cred că trebuie să fim autosuficienți, că am fost trimiși să stăm acolo, pe scaune”, a mai spus Carmen Dan.

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, că nu îşi dă demisia şi că i s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului, doar ca să îşi dea demisia. De asemenea, a precizat că va rămâne în PSD. Grindeanu a transmis multora din colegii CEx că îi pare rău că au trecut prin această experienţă neplăcută, cerându-şi scuze. El a început prin a le mulţumi românilor pentru sprijin şi primarilor şi membrilor de partid care i-au transmis mesaje de susţinere.

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu a anunțat că nu va demisiona. La rândul său, șeful PSD a precizat că toți miniștrii PSD și-au depus demisiile și i-a amenințat pe cei care ar avea intenția să facă parte dintr-un alt Guvern că vor fi excluși din partid.

Pe aceași temă: 


Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat | OPINIE

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.


Liviu Dragnea și Reflexul Mobutu | OPINIE

Temutul dictator Mobutu Sésé Seko obișnuia să-și schimbe guvernul o dată la șase luni, fără motiv, doar pentru a demonstra că el este șeful. „În tradiția africană nu acceptăm niciodată doi șefi“, așa explica fostul lider al Zairului (Congo-Kinshasa) necesitatea dictaturii. Și tot el le dădea lecții publice norocoșilor sau ghinioniștilor din anturajul său: „Dacă vreți să furați, furați frumos, fiindcă dacă furați prea mult dintr-o dată și deveniți bogați peste noapte, veți fi prinși“.






 

 

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă