15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va participa, luni, la reuniunea CAE de...

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va participa, luni, la reuniunea CAE de la Luxembourg

Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, și-a anunțat participarea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Luxemburg, printre temele aflate pe agendă aflându-se dosarul sirian, dar și situația din Yemen și Libia, potrivit unui comunicat de presă al MAE, remis redacției RL.

"Principalele teme de pe agendă sunt Siria, Yemen și Libia. Dosarul sirian va fi abordat în contextul adoptării noii Comunicări comune a Înaltului Reprezentant Federica Mogherini și a Comisiei Europene, precum și în pregătirea Conferinței privind sprijinul pentru viitorul Siriei și al regiunii (Bruxelles, 5 aprilie 2017)", precizează sursa citată.

Miniștrii vor aborda situația din Yemen din perspectiva gravei crize umanitare și de securitate, respectiv Libia prin prisma modului în care UE poate sprijini eforturile comunității internaționale în avansarea procesului politic și de stabilizare.

În cadrul unui dejun de lucru, miniștrii de externe din statele membre ale UE vor aborda dosarele regionale de interes comun, în prezența secretarului general al Ligii Statelor Arabe, Ahmed Aboul Gheit.

Potrivit MAE, în marja CAE va avea loc reuniunea Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM), organizată la inițiativa comună a României și a Franței.

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă