21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul Bodog: Mutarea sediului Agenției Europene a Medicamentului nu va lua în...

Ministrul Bodog: Mutarea sediului Agenției Europene a Medicamentului nu va lua în calcul opțiunea angajaților săi, care nu vor să lucreze în România

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat vineri că opţiunea specialiştilor care lucrează în cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului nu este un criteriu de alegere a ţării în care va fi relocată aceasta, informează Mediafax.

Ministrul consideră că decizia va fi una politică.

Afirmaţia ministrului Bodog vine după un studiu, realizat în rândul salariaţilor Agenţiei, care arată că nouă din 10 angajaţi ar prefera să demisioneze decât să se mute în oraşe precum Varşovia, Sofia sau Bucureşti.

„Sondajul intern nu este criteriu de alegere a ţării în care va fi relocată EMA. Ne dorim ca România să găzduiască EMA, la fel cum îşi doresc şi celelalte ţări candidate. Noi suntem în grafic cu toate activităţile pe care le-am dorit, după cum ştiţi, zilele trecute am fost la Bruxelles şi am prezentat candidatura EMA. Pe de altă parte, am avut două întâlniri cu comisarul european pentru sănătate cu care am discutat şi despre candidatura EMA, chiar dacă dânsul nu are niciun drept şi nu a făcut nicio afirmaţie cu privire la o anumită ţară”, a declarat Florian Bodog.

Ministrul a subliniat că dorinţa angajaţilor Agenţiei Europene a Medicamentului nu este un criteriu care se evaluează, iar decizia va fi, probabil, una politică.

Potrivit ediţiei europene a politico.eu, un studiu recent realizat în rândul salariaţilor Agenţiei Europane a Medicamentului arată că mai puţin de jumătate dintre salariaţi ar fi dispuşi să se mute în nouă dintre cele 19 ţări candidate, iar nouă din 10 angajaţi ar opta pentru demisie dacă ar trebuie să se mute în oraşe precum Varşovia, Sofia sau Bucureşti.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă