16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMinistrul Apărării și șeful Statului Major General au vizitat garnizoanele de la...

Ministrul Apărării și șeful Statului Major General au vizitat garnizoanele de la Buzău și Focșani

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat, marți, vizite de informare la Buzău și Focșani.

„La Buzău, echipa de conducere a MApN a vizitat spațiile de instrucție și de lucru ale comandamentului Diviziei 2 Infanterie <<Getica>>. Generalul de brigadă Gheorghe Vișan, comandantul diviziei, a prezentat o sinteză a activităților și misiunilor marii unități și concluziile rezultate în urma participării militarilor din subordine la cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat în regiunea țării noastre, Saber Guardian-17", precizează Ministerului Apărării Naționale (MApN), într-un comunicat de presă.

Tot în garnizoana Buzău, oficialii MApN au vizitat Brigada de Informații Militare „Mareșal Alexandru Averescu” și Batalionul 620 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni” și Centrul de instruire pentru Operații Speciale „General-maior Grigore Baștan”, unde le-au fost prezentate misiunile efectuate de militarii acestor unități.

La Focșani, echipa de conducere a ministerului a vizitat sediile brigăzilor 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelo”' și 8 Artilerie LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.

Astfel, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a subliniat importanța activităților executate de militarii ambelor brigăzi, a apreciat eforturile acestora pe timpul ultimelor exerciții și a arătat disponibilitatea conducerii ministerului de a-i sprijini în îndeplinirea obiectivelor.

„Oficialii MApN s-au deplasat și la Spitalul Militar de Urgență Dr. Alexandru Popescu din Focșani, unde au fost informați cu privire la serviciile medicale asigurate pacienților. Ministrul Țuțuianu a asigurat personalul spitalului că ministerul va sprijini eforturile depuse pentru a asigura desfășurarea actului medical în condiții optime și la standarde moderne", mai precizează MApN.

Ministrul Apărării Naționale și șeful SMG au mai participat marți la ceremonia militară de la Mausoleul Mărăști, județul Vrancea, în contextul împlinirii a 100 de ani de la luptele purtate de Armata României în Primul Război Mondial.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă