10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Agriculturii, despre scandalul creșterii prețurilor din marile magazine

Ministrul Agriculturii, despre scandalul creșterii prețurilor din marile magazine

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marți, în cadrul unei emisiuni televizate, la B1 TV, referitor la scandalul preţurilor crescute de unele lanțuri de magazine înainte de 1 iunie, că va prezenta, miercuri, în ședința de Guvern, un raport comparativ privind evoluția prețurilor în ultimele luni.

”De acum înainte, noi ne-am propus ca în fiecare săptămână să venim cu aceste analize comparative”, a spus Daniel Constantin. 

Ministrul Agricuturii a vorbit și despre întâlnirea avută cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine, afirmând că cei mai mulți dintre aceștia au prezentat date concrete și transparente. 

”Am vrut să chemăm la aceeași masă producătorii, procesatori, marile magazine care au fost arătate cu degetul în acestă perioadă, dar și instituțiile statului. Am prezentat activitățile pe care le vom face. (…) Marile magazine, majoritatea dintre ele au venit și au prezentat un sistem extrem de transparent și au spus că nu vor să crească prețurile, să le reducă după aceea și să rămână cu un câștig, ci vor să câștige încrederea cetățenilor”, a spus Constantin. 

”Eu cred că au existat tentative de a se obține un câștig destul de ușor. Ce constat, este o constatare personală, este că aceste tentative au fost relativ izolate. E posibil ca mulți dintre cei care au încercat, să fi renunțat după ofensiva care s-a declanșat. Lucrurile vor deveni certitudine în zilele viitore. Mâine (miercuri – n.r.) prezentăm primul raport. Avem date de la Institutul Național de Statistică până la sfârșitul lunii martie, nu avem date pentru luna aprilie. Reducerea TVA s-a anunțat pe 7 aprilie. Săptămâna viitoare, pe data de 10 vom avea primele informații statistice, coroborate cu ce ne va da Consiliul Concurenței, vom avea o primă imagine”, a explicat ministrul. 

De asemenea Constantin a menționat că de săptămâna viitoare raportul va cuprinde și analiza comparativă cu ce s-a întâmplat în luna aprilie, comparativ cu luna martie sau februarie.

”Astăzi (marți – n.r.), marea parte a magazinelor au răspuns invitațiilor și au venit cu chestiuni concrete și transparente. Există și cazuri de magazine care n-au răspuns favorabil invitației și acolo sigur că există o anumită suspiciune, cel puțin de lipsă de transparență”, a mai precizat Daniel Constantin. 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă