13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinisterul de Interne propune amânarea normelor privind paza obiectivelor, astfel încât companiile...

Ministerul de Interne propune amânarea normelor privind paza obiectivelor, astfel încât companiile să aibă timp să se conformeze

Ministerul Afacerilor Interne propune amânarea cu un an de zile a termenului limită de intrare în vigoare a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Normele metodologice urmau să devină obligatorii la data de 1 iulie 2017, iar amânarea este propusă de MAI până la data de 1 iulie 2018.

Actul normativ supus dezbaterii publice de către MAI se referă la evaluarea riscului la securitate fizică – în principal la efracție.

Amânarea cu un an de zile ar fi menită să dea "posibilitatea conformării a cât mai multe unități la noile cerințe, precum și pentru a nu determina formalizarea procesului de efectuare a analizelor de risc sau afectarea funcţionării unor operatori economici".

Ministerul de Interne precizează că prorogarea termenului a fost solicitată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat și de entităţi reprezentative ale mediului de afaceri din România, "urmând ca, pe perioada de suspendare, să fie identificate soluții de modificare a normelor de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, astfel încât aceste obligații să nu aibă impact negativ asupra mediului de afaceri".

Potrivit acestor norme metodologice, măsurile de pază a obiectivelor se vor lua pe baza unor analize de risc la securitate fizică. De asemenea, sunt prevăzute obligații specifice pentru personalul de pază și gardă de corp, precum și pentru firmele care instalează sisteme de alarmă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...
Ultima oră
Pe aceeași temă