15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportMihai Tudose, după furtuna din vestul țării: Toată lumea s-a mobilizat exemplar,...

Mihai Tudose, după furtuna din vestul țării: Toată lumea s-a mobilizat exemplar, mai puțin Enel

Premierul Mihai Tudose a lăudat, luni, modul în care Ministerul de Interne a gestionat situația din vestul țării, ca urmare a furtunii în urma căruia opt persoane au murit și 137 au fost rănite. 

„Mobilizare exemplară la nivel de Minister de Interne. Mesajul foarte bun pentru toată lumea, mai puțin Enel. Nu se poate așa ceva”, a spus premierul.

El a vorbit și despre întâlnirea la Guvern cu operatorii de telefonie mobilă: „Am găsit o soluție și se lucrează la implementarea ei. Avertizări vor veni fie la meteo, fie la incendii, pentru cei care stau în zonele afectate. Oamenii vor primi un semnal de alertă. Nu se poate până după-amiază. Într-o lună, două, va fi funcțional”, a mai spus șeful Executivului, subliniind că va avea un rol preventiv.

„Ce s-a întâmplat ieri, alerta a venit cu jumătate de oră înainte. De aceea nu a fost prezentată în media. Unii oameni nu vor avea acces, de aceea am zis ca toată lumea să primească alerta pe telefonul mobil”, a mai spus Tudose.

El și-a reiterat poziția că „toată lumea s-a mobilizat exemplar”.


Opt persoane au murit și 137 au fost rănite, în urma unei furtuni care a afectat vestul țării, duminică seara. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 212 localități din 15 județe (Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Suceava, Sălaj și Timiș).

Potrivit sursei citate, în urma fenomenelor meteo severe de duminică seară înregistrate în vestul țării, opt persoane au decedat (Arad — 1, Bistrița Năsăud — 2, Timiș — 5) iar 137 de persoane au fost rănite (Alba — 6, Arad — 15, Bihor — 35, Bistrița Năsăud — 15, Cluj Napoca — 5, Hunedoara — 1, Maramureș — 10, Sălaj — 1, Timiș — 49). Cele mai multe dintre persoanele rănite s-au deplasat la unitățile spitalicești cu mijloace proprii.

Peste 1.000 de pompieri cu 225 mijloace tehnice au acționat în sprijinul populației și administrațiilor publice locale din zonele în care s-au manifestat fenomene meteorologice periculoase. La nivel național au fost afectate 137 acoperișuri ale imobilelor și au fost doborâți de vânt peste 290 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile) și au fost avariate 35 autoturisme. 

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă