Mihai Tudose, despre Pilonul II de pensii: Dacă se ajunge în acea situație, populația nu va fi consultată

de Roxana Petre , 12 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 14:58, 12 septembrie 2017
Mihai Tudose, despre Pilonul II de pensii: Dacă se ajunge în acea situație, populația nu va fi consultată

Premierul Mihai Tudose a precizat, marți, într-o conferință de presă, că în cazul în care se va ajunge ca Pilonul II de pensii să devină opțional, populația nu va fi consultată în legătură cu această variantă.

Întrebat cum va consulta Guvernul populația, în cazul în care Pilonul II de pensii va deveni opțional, șeful Executivului a răspuns: „Dacă se ajunge în acea situație, nu va fi o consultare a populației, ci va fi prezentată situația și populația optează".

Săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose a anunțat că Pilonul II nu va fi desființat, dar că este posibil să devină opțional.

„La ceea ce lucrează Ministerul de Finanțe acum, împreună cu Casa de Pensii, cu cei de la ASF, este o analiză pe Pilonul I și pe Pilonul II, să vedem unde și cum stau banii românilor cel mai bine. Ca să vă spun în premieră, cred că soluția este să anunțăm populația, în funcție de nivelul de salarizare, unde e mai bine să își pună banii: la Pilonul I, la Pilonul II, toți la Pilonul I sau să rămână ca acum. Dar devine opțional. Opțional doar dacă vrei de la Pilonul II la Pilonul I, pentru că invers nu se poate. Nu desființează nimeni Pilonul II, nu îl naționalizează nimeni, nu îi face nimic rău. Nu îl chinuie, nu îl schingiuim. Dar va fi opțional", a precizat Mihai Tudose.


Loading...

Comentarii

  • Jehanjehan

    12 septembrie 2017 15:36

    De ce sa nu ma consultzi betivule si mafiotule? Sunt banii mei si se cheama furt in orice societate normala, mafiotzilor! Partid de analfabeti, nulitati si hoti!

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design