12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMesajul BNR pentru românii cu credite la băncile grecești

Mesajul BNR pentru românii cu credite la băncile grecești

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat, duminică, la Digi24, că românii care au depozite sau rezerve în băncile cu capital grecesc din ţară nu au de ce să îşi facă probleme, întrucât instutuția este pregătită pentru orice fel de scenariu.

„Nu vorbim de bănci greceşti, vorbim despre bănci româneşti care au avut la un moment dat capitalul de fondare grecesc. Ele se supun legislaţiei româneşti, o legislaţie care prevede, pe de altă parte, garantarea tuturor depozitelor în cuantumul sumei de 100.000 de euro, asta pentru toate băncile, nu e o condiţie specială pentru unele. În consecinţă, nu e niciun motiv de preocupare din punctul de vedere al BNR în ceea ce priveşte rezervele sau depozitele cetăţenilor români”, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, la Digi24.

Citește și: Alexis Tsipras anunţă ÎNCHIDEREA băncilor elene

Premierul elen Alexis Tsipras a declarat, duminică, că  băncile din Grecia vor rămâne închise pentru o perioadă care nu a fost menţionată, iar retragerile de numerar vor fi restricţionate.

Decizia de duminică intervine după ce cozi lungi s-au format în ultimele două zile la bancomate din toată ţara, în urma deciziei bruşte a premierului Tsipras de a convoca un referendum pe tema propunerilor de reforme înaintate de creditorii internaţionali pentru a continua finanţarea Greciei.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienți bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităților bancare în această țară.

Citește și: Atenționare MAE privind activitatea bancară din Grecia

În acelaşi timp, ministerul atenționează asupra duratelor mari de așteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia.

“Ambasada României la Atena și Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluțiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia”, mai transmite MAE într-un comunicat.

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă