Procesul lui Liviu Dragnea va fi reluat de la zero. Preşedintele completului de judecată a fost schimbat

de Iulia Iancu , 05 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 08:20, 06 septembrie 2017
Procesul lui Liviu Dragnea va fi reluat de la zero. Preşedintele completului de judecată a fost schimbat

UPDATE 15.50: Procesul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu va fi reluat de la zero, după ce preşedintele completului a fost înlocuit, următorul termen urmând să aibă loc în data de 3 octombrie, potrivit Mediafax.

„Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiaşi cu cei care au participat la administrarea probelor din cursul procesului. Se impune reluarea cercetării judecătoreşti”, a spus, la începutul procesului noul preşedinte al completului de judecată, Constantin Epure.

Atât avocaţii, cât şi procurorul de şedinţă, au fost de acord cu măsura dispusă de judecător.

La următorul termen de judecată, fixat pentru 3 octombrie, se vor prezenta toţi inculpaţii din dosar, a dispus noul şef al completului de judecată de la instanţa supremă.


 

 

Înalta Curte de Justiție și Casație va judeca, marți, un nou termen în dosarul președintelui PSD, Liviu Dragnea, în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman, potrivit Hotnews. Directorul în cadru DGASPC Teleorman, Rodica Milos, va fi audiată, marți.

La termenul din 20 iunie, fostul şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din Alexandria, Constantin Balaban, inculpat în dosar, a declarat că nu a luat nicio măsură în cazul celor două angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman şi că a semnat acte "de frică" să nu fie dat afară. 

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. 

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonică Prodana, la dată comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman. 

Conform DNA, Dragnea ar fi intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ar fi ştiut că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent. 

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-ar fi prezentat la serviciu şi nici nu ar fi prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman. 

Comentarii

 • Next

  06 septembrie 2017 9:00

  Halal justitie...la fiecare pensionare sau inlocuire a presedintelui de complet se reseteaza procesele...Casati toti bosorogii justitiari si aduceti tineri care au interes sa-si faca un viitor sanatos.

  raspunde comentariului
 • kermit

  05 septembrie 2017 20:16

  La parastas se vor schimba pochii ?

  raspunde comentariului
 • Tepus

  05 septembrie 2017 10:59

  E AEVEA. NU E MIT DRAGNEA ESTE UN BANDIT. SI-L DORIM, CU MIC, CU MARE, DUS DE GRABA-N INCHISOARE.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  05 septembrie 2017 10:50

  NU MAI ACCEPTAM TARA LASATA PE MANA UNUI BANDIT ! Tel Drum =TD a devenit proprietate a CJT=CJ Teleorman in 1999. Dragnea prefect in T= Teleorman per. 1996-2000 din patea PD. Trece la PSD in 2000 si va fi presedintele CJT in per. 2000-2012.De ce tot anul 2001, TD=Tel Drum nu a castigat nici o licitatie, desi era in posesia CJT ? De ce in tot anul 2001, CJT a platit o firma din Giurgiu pt. drumuri din T, cand avea in curte TD ? De ce CJT a vandut firma TD lui Marian Fiscuci in aprilie 2002, finul lui Dragnea, fara licitatie ? De ce CJT a dat TD lui Fiscuci cu numai 4 miliarde de lei, cand costa de 5 ori mai mult ? Este adevarat ce a declarat prefectul jud.=T, ca cele 4 miliarde le-a platit in realitate chiar presedintele CJT, Dragnea, cu banii luati de la Protectia Copilului, unde era angajata sotia sa, Bombonica ? De ce, dupa privatizarea TD din 2002, numai TD a castigat toate lucrarile de la CJT si de la Primariile din jud T ? Este adevarat ca unele lucrari au fost oferite direct, fara concurs, si celelalte cu licitatii trucate ? In 2005, Dragnea a luat cu japca restaurantele si magazinele din Tr. Magurele, care apartinusera firmei de stat Modern, cu un leu pe mp din suprafata ocupata de cladiri si cea aferenta. Apoi le-a vandut pe bani grei si a castigat o avere. Se stie asta la DNA ? In 2002 a platit TD cu 2 milioane de euro de la CJT, ca sa renoveze Hotelul Turris, cu 8 nivele, din Tr. Magurele. Apoi, in 2009, Dragnea a cumparat Hotelul Turris cu doar 200 mii de lei, pe numele sotiei sale, Bombonica. Stie DNA ca ANAF a impus-o, in 2011, pe Bombonica la 7,5 milioane de euro evaziune fiscala, dar fam.Dragnea nu a platit nimic, fiindca dosarul 6311-2-2012 a fost blocat la PICCJ de catre Nitu ? Stie DNA ca, ulterior, Dragnea a vandut hotelul Turris, pe bani multi, directoarei acelui hotel ? Stie DNA de milioanele de euro pompate de la M. Dezvoltarii la Primarii si de acolo la TD, cum au fost cele 8,9 mil.euro trimise de Dragnea doamnei Olguta de la P. Craiova ? Stie DNA ce pungasii a facut Dragnea cu cei de la TD, incat au luat cu japca fostul CAP din Salcia cu mii de ha teren agricol, silozuri, ferme de vaci si ferme de porci ? Stie DNA de insula Belina furata de Dragnea cu cei de la TD , de miile de hectare de padure concesionate in jud T, de hotelul din Bucuresti, de afacerile necurate din Brazilia ? Aloo DNA !

  raspunde comentariului
  • Ardelean

   05 septembrie 2017 16:15

   Subscriu și adaug,cu durere, că nimic bun nu urmează pt.romani,pt.dracnea,Tăriceanu,șova,oprea,DA! Cei mai bine plătiți bugetari, judecătorii dzei își bat joc de noi. Muritorul de rând înfundă pușcăria pt.gainarii, ăștia și gașca lor de monolit NU. Așa vreau spagarii,,politrucii judecători gen costinii,baltagii,garbovenii etc.-lista e lungaaaa-participanti activi la distrugerea nației...dureros că românii votează criminali...

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design