10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCurtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Victor Ponta de a-și...

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Victor Ponta de a-și păstra titlul de doctor. Decizia instanței nu este definitivă

UPDATE 15,30: Curtea de Apel București a respins, vineri, ca neîntemeiată, cererea fostului premier Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept, infornează Agerpres.

Decizia nu este definitivă. Separat de acest proces, Victor Ponta a depus la Curtea de Apel București o cerere de anulare a ordinului ministrului Educației.

————————————–

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti se vor pronunţa pe 28 octombrie asupra cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, informează News.ro.


Citeşte şi: EXCLUSIV. După retragerea titlului de doctor, Victor Ponta poate pierde în justiție calitatea de avocat. Ce spune Decanul Baroul București, Ion Dragne

Ioan Dragne, Decanul Baroului București, a confirmat în exclusivitate pentru România liberă că este un caz fără precedent și că  instituția pe care o conduce a primit, deja, o cerere pentru retragerea titului de avocat a lui Victor Ponta.

“În momentul în care retaragerea titlului de doctor va fi definitivă și își va produce efecte (după semnarea raportului de către ministrul Educației, Adrian Curaj n. noastră), Consiliul Baroului București va dezbate această sesizare. Vom decide calea de urmat prin vot secret cu majoritatea celor 15 membri”, ne-a precizat Ion Dragne.


 

Avocatul fostului premier a susţinut în faţa instanţei că ordinul prin care lui Ponta i-a fost acordat titlul de doctor nu mai poate fi revocat după 13 ani, dacă deja a produs efecte.

În replică, avocatul Ministerului Educaţiei a spus că nu ordinul ministrului ar fi trebuit atacat, ci hotărârea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare  (CNATDCU).

Victor Ponta nu a fost prezent, într-o primă citare, la Curtea de Apel Bucureşti, dar avocatul său a susţinut, în faţa instanţei, că ordinul prin care ministrul Educaţiei i-a retras titlul de doctor anulează un alt act administrativ, ordinul 5.663 din 15.12.2003, prin care lui Ponta i-a fost atribuit titlul de doctor, document care a produs efecte în circuitul civil.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă