12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMAE salută desfășurarea exercițiului militar Saber Guardian 17 pe teritoriul României: Acest...

MAE salută desfășurarea exercițiului militar Saber Guardian 17 pe teritoriul României: Acest eveniment contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO

Ministerul Afacerilor Externe a salutat, joi, desfășurarea pe teritoriul României a exercițiului militar multinațional Saber Guardian 17, condus de Forțele Terestre ale SUA în Europa.

Instituția precizează că acest exercițiu, la care participă peste 20 de state membre NATO și partenere, este cel mai mare și mai complex exercițiu desfășurat pe teritoriul țării noastre în ultimii ani.

"Saber Guardian 17 are o importantă valoare militară, contribuind la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic al NATO și la dezvoltarea interoperabilității între statele participante. Acest exercițiu reprezintă, în același timp, o dovadă fermă de solidaritate, precum și o confirmare a solidității relației transatlantice și a Parteneriatului strategic bilateral dintre România și SUA, care a aniversat 20 de ani de la lansare la 11 iulie 2017", se arată în comunicatul citat.

Miercuri, trei soldați americani prezenți în România au ajuns la Spitalul Râmnicu Vâlcea, acuzând probleme medicale din cauza caniculei. Doi dintre ei au fost transferaţi la Sibiu, iar cel de-al treilea la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a declarat corespondentului Mediafax că din cauza căldurii sufocante, dar şi a echipamentului militar foarte greu pe care îl poartă, cei trei soldaţi au avut nevoie, marţi seara, de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, pacienţii erau deshidrataţi, aveau stări de vomă şi acuzau dureri de cap, iar unul dintre ei a leşinat.

Doctorul Ponoran a spus că pentru unul dintre soldaţi a fost nevoie de analize computer tomograf, din acest motiv luându-se decizia ca cei trei să fie transferaţi la alte unităţi medicale.

El a adăugat că reprezentanţii Armatei SUA au inspectat spitalul anterior, declarându-se mulţumiţi de condiţiile găsite în țară.

"La noi au venit trei militari, toţi având probleme medicale din cauza caniculei. Unui era cu hipoglicemie. Am decis să fie transferaţi la spitale din Sibiu şi Bucureşti pentru controale amănunţite. A fost nevoie şi de un tomograf. Ei au venit la noi acum două săptămâni să vadă condiţiile de aici şi au fost mulţumiţi", a declarat medicul Dan Ponoran.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă