MAE anunță că România continuă să discute cu statele membre ale OCDE, după ce Ungaria a anunțat că și-a retras sprijinul

de Adrian Bărbulescu , 09 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 12:31, 09 septembrie 2017
MAE anunță că România continuă să discute cu statele membre ale OCDE, după ce Ungaria a anunțat că și-a retras sprijinul

România se află în continuare în "discuţii bilaterale" cu statele membre OCDE, pentru aderarea la acest organism internaţional, sperând că o decizie să poată fi luată cât mai rapid, a anunțat sâmbătă MAE. Explicaţiile vin după ce Ungaria a anunţat oficial că blochează aderarea României la organizaţie.

"A avut loc o reuniune a statelor membre ale OCDE pe tema extinderii organizaţiei, la care România nu a participat nefiind stat membru al organizaţiei. Cu această ocazie, s-au purtat discuţii cu privire la lista posibililor candidaţi, care ar putea să facă obiectul unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului OCDE din 25 septembrie 2017. România se află, în continuare, în discuţii bilaterale cu toate statele membre ale OCDE şi speră ca atuurile şi argumentele sale să genereze, cât mai curând posibil, consensul membrilor organizaţiei cu privire la sprijinirea candidaturii ţării noastre", anunţă MAE.

Ungaria a anunţat oficial vineri că nu susţine aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Ministerul pentru Afaceri Externe şi Comerţ Exterior de la Budapesta a precizat că OCDE a discutat o eventuală extindere vineri, la Paris, iar Ungaria a profitat de ocazie pentru a informa Consiliul că nu susţine nici candidatura României, nici pe cea a Croaţiei.

În cazul României, motivul este închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgul Mureş.

Comentarii

 • Ion

  10 septembrie 2017 7:54

  Muila de Viktora Orban trebuie declarat persona nongrata pe teritoriul Romaniei. La fel si dobitocul ala de Semuyes sau cum il cheama. La cat c a c-a-t la tava au mancat despre Romania pe teritoriul Romaniei, macar atat putem face!

  raspunde comentariului
 • Turistul

  09 septembrie 2017 12:36

  Cum sa mai adere Romania daca trebuie acordul tuturor statelor ???

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design