11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportMAE: Ultimii șapte români au fost evacuați din zona calamitată de uraganul...

MAE: Ultimii șapte români au fost evacuați din zona calamitată de uraganul Irma

Ministrul Afacerilor Externe a anunțat că evacuarea cetățenilor români din zona calamitată de Uraganul Irma s-a finalizat, potrivit unui comunicat de presă remis redacției RL.

Astfel, au fost evacuați și ultimii șapte etăţeni români aflaţi în insula Tortola, prin Barbados-Londra, cu destinaţia finală Bucureşti. 

În prezent, numărul cetăţenilor români care au fost evacuaţi, cu sprijinul MAE, din zonele calamitate de uraganul Irma este de 21. Echipele consulare mobile au oferit asistenţă permanentă în vederea îndeplinirii formalităţilor necesare repatrierii. 

Autoritățile au emis o nouă atenționare meteorologică ca urmare a apariţiei uraganului Maria care afectează,  în această perioadă, insulele din zona Caraibelor. În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din zonă să respecte recomandările și instrucțiunile emise de autoritățile locale.

Celula de Criză a MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, monitorizează evoluţia noului fenomen meteorologic şi păstrează legătura cu autorităţile competente pentru a interveni în caz de nevoie.

Cele mai citite

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...
Ultima oră
Pe aceeași temă