7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportMădălin Voicu: Băsescu a fost ofiţer SIE. Am verificat

Mădălin Voicu: Băsescu a fost ofiţer SIE. Am verificat

La numai o zi după ce Emil Constantinescu afirma că Traian Băsescu este ofiţer activ în cadrul serviciilor secrete, Mădălin Voicu spune ca şeful statului a fost ofiţer al DIE, în fosta Securitate.

“Din informaţiile pe care le am, pe care eu de obicei le verific, pentru că eu vin cu argumente, cu siguranţă domnul Traian Băsescu a fost ofiţer DIE”, a spus Mădălin Voicu, în cadrul unei emisiuni la Antena 2.

Probele există, susţine deputatul. “Eu spun de la oameni care au probele respective”, a asigurat Voicu înrtr-o declaraţie preluată şi de Realitatea.net.

“Ce-a făcut Traian Băsescu cât timp a fost şeful Agenţiei Navrom la Bruxelles? Eu cred, după părerea mea, că ar trebui să fii idiot să nu-ţi dai seama că orice persoană cu această funcţie are o legătură directă, nu indirectă, cu serviciile externe române în perioada aceea. La o ambasadă, de la portar până la ambasador, erau angajaţi DIE. Chiar dacă nu erau ofiţeri, erau raportori acolo. Că a fost ofiţer sau nu, că unii zic că e, alţii zic că nu e, nu asta contează”, a explicat social-democratul.

Joi, fostul preşedinte Emil Constantinescu declara, tot la Antena 2, că Traian Băsescu este ofiţer activ al serviciilor secrete.

Faptul că Emil Constantinescu îl acuza că a colaborat cu fosta Securitate nu este o noutate, însă acesta susţine că preşedintele lucrează şi în prezent sub acoperire.

“Preşedintele Traian Băsescu nu-i liber, e un sclav al celor care i-au dat bani şi sprijin. (…) Dacă mulţi oameni pot spune ‘Noi n-am ştiut’, ei au ştiut, când au îndemnat, prin fanatismul lor, pentru că n-a fost vorba numai de o cumpărare, au creat – de aceea mulţi au vorbit de extremă-dreaptă – au creat figuri fanatice. Ei ştiau că preşedintele Traian Băsescu a fost un fost colaborator al Securităţii, ei ştiau că este un vechi comunist, ei ştiau că este cel puţin în ordinea dosarelor trecute şi finalizate de Procuratură, este cel mai corupt om din România. Ei ştiau cum a minţit, pentru că-i cunoşteau mesajele şi în mod normal ar fi trebuit să se desprindă de toată bădărănia mesajului şi manelizarea vieţii politice pe care un astfel de lider o induce”, spunea, atunci, Emil Constantinescu.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă