21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLudovic Orban, despre scandalul izbucnit în cadrul DNA: CSM ar trebui să...

Ludovic Orban, despre scandalul izbucnit în cadrul DNA: CSM ar trebui să cerceteze faptele care sunt în sesizare. Nu trebuie ascuns gunoiul sub preş

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la postul de televiziune Antena 3, în legătură cu scandalul generat în cadrul Direcţiei Naţionale ANticorupţie, că CSM trebuie să intervină şi să cerceteze faptele care sunt în sesizare.

"CSM trebuie să cerceteze faptele care sunt în sesizare şi să vadă dacă sunt reale. Am încredere în CSM. Este rezultatul unui proces de alegere în cea mai mare parte. Nu văd de ce oamenii din CSM nu ar judeca în conformitate cu legea. PNL nu intervine politic în puterea judecătorească.

Dacă apare o problemă într-o instituţie, nu trebuie ascuns gunoiul sub preş. Unele anchete care s-au pornit au avut consecinţă politică", a spus Ludovic Orban, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : „Ştiţi ce-mi doresc: să <<decapaţi>> instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , “ Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“.

În replică, DNA a precizat că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice şi „conţin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere". Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a discuţiilor, a fost deschis un dosar penal pentru folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şedinţele cu procurorii nefiind publice. Secţia pentru procurori va lua o decizie pe 4 iulie.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că au fost audiaţi toţi magistraţii care au participat la şedinţele respective, solicitându-se şi realizarea testului poligraf.

Procurorii ar fi sesizat Inspecția Judiciară

Doru Ţuluş, Mihaela Iorga şi Nicolae Marin au sesizat Inspecţia Judiciară după ce ar fi primit citaţii în dosarul deschis ca urmare a apariţiei înregistrărilor cu Codruţa Kovesi, în care li se solicita efectuarea testului poligraf, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Sesizarea făcută de Doru Ţuluş, Mihaela Iorga şi Nicolae Marin a fost înregistrată săptămâna aceasta, fiind vizată conducerea DNA, potrivit reprezentanților Inspecţiei Judiciare. Pentru doi dintre cei trei procurori, şefa DNA a cerut revocarea din funcţie.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă