12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportLucian Romaşcanu, ministrul Culturii, spune că a demisionat din fruntea Comisiei pentru...

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, spune că a demisionat din fruntea Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, luni, că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, după ce PNL l-a acuzat că este în incompatibilitate, informează Mediafax.

Romașcanu, care anterior numirii ca ministru era senator, consideră că, potrivit Regulamentului Senatului, nu se afla în incompatibilitate.

"Conform Regulamentului Senatului nu exista incompatibilităţi si nici interdicţii de asemenea tip pentru senatorii care dobândesc calitatea de miniştri. De asemenea, conform Legii nr. 161 nu exista o asemenea incompatibilitate pentru membrii Guvernului. Totuşi, da, mi-am depus demisia din aceasta funcţie (preşedinte al Comisie pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri-n.r.)", a declarat ministrul Lucian Romaşcanu.

Lucian Romaşcanu a afirmat că speră ca "spre buna pregătire a centenarul" PNL să îl retragă pe Florin Roman din comisie, afirmând că declaraţiile liberalului capătă "aspectele unei acţiuni calomnioase nejustificate" şi că îşi rezervă "dreptul de a acţiona legal", dacă lucrurile nu se vor schimba.

Vicepreşedintele PNL Florin Roman a declarat, luni, că liberalii vor sesiza Agenţia Naţională de Integritate dacă Lucian Romaşcanu nu va demisiona din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, susţinând că actualul ministru se află în stare de incompatibilitate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă