13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea susține că nu îl interesează cine se află la șefia...

Liviu Dragnea susține că nu îl interesează cine se află la șefia DNA: E o problemă de structură

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat, într-o conferință de presă, că există o problemă de structură în sistemul judiciar și, de aceea, importantă nu este schimbarea unui șef, ci să se ia măsuri pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal.

"Mă interesează foarte puțin dacă Laura Codruța Kovesi rămâne șefa DNA. Nu cred că asta este cea mai mare problemă. Poate să vină oricine. Dacă practicile rămân aceleași, n-am făcut nimic.

Dacă, în schimb, se luau măsuri sau se iau măsuri împotriva acelor procurori care sunt dovediți prin înregistrări, prin declarații, prin dezvăluiri că au făcut abuzuri, că au șantajat, că au presat pentru a obține niște denunțuri mincinoase, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. (…) Situația este mult mai profundă.

Am văzut judecători care vorbeau despre presiuni și amenințări, am văzut judecători la asociații de magistrați care cer să se întâmple niște lucruri. Deci, să nu ne uitam doar la vârful aisbergului. Nu știu ce va spune Inspecția Judiciară, nu știu ce vor face Tudorel Toader, Klaus Iohannis, doamna Kovesi. Noi avem o problemă de structură, structurală în Justiție. (…)

E o problemă de structură, care, dacă nu se rezolvă astăzi, se va rezolva mai târziu, dar cu costuri. Nu am un război personal cu Laura Codruța Kovesi, chiar dacă poate să fie din cealaltă parte", a afirmat liderul PSD, într-o conferință de presă.





 

Cele mai citite

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă