6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea se declară împotriva propunerii lui Tudorel Toader: Susţin ideea să...

Liviu Dragnea se declară împotriva propunerii lui Tudorel Toader: Susţin ideea să rămână trei entităţi pe acest circuit de numiri

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Neptun, că el nu susţine propunerea avansată de ministrul Tudorel Toader, conform căreia procurorii șefi ar urma să nu mai fie numiți de şeful statului ci de ministrul Justiției, informează Mediafax.

Dragnea a susținut că această variantă lansată de Toader reprezintă doar „un punct de vedere”, care va trebui analizat.

Solicitat să comenteze protestele de stradă generate de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, Dragnea a răspuns: „Sincer, nu am înţeles împotriva a ce protestează. Cu toată sinceritatea spun”.

„Marea problemă, că am înţeles că mulţi sunt supăraţi că există şi propunerea ca numirea procurorilor şefi să nu mai fie făcută de preşedinte, ci de CSM… Bun, e un punct de vedere. Eu nu am fost în stradă, cu toate că şi eu am avut acelaşi punct de vedere. Eu în toamnă am spus că nu sunt de acord cu proiectul domnului Tăriceanu, susţinând ideea să rămână trei entităţi pe acest circuit de numiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mă năpustesc pe un om care a enunţat nişte principii”, a adăugat Dragnea.

El a precizat că propunerile de modificare a legilor Justiţiei reprezintă, practic, doar începtul unui proces „legislativ, constituţional şi democratic”, în urma căruia acestea vor deveni legi.

„Trebuie să discutăm pe argumente, civilizat. Trebuie să facem în această ţară un efort să gestionăm dezbateri civilizate, nu cu patimă, nu apărând interese personale”,a mai spus Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă