11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportVIDEO Dragnea, avertisment pentru Eugen Teodorovici, după votul privind Split TVA

VIDEO Dragnea, avertisment pentru Eugen Teodorovici, după votul privind Split TVA

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reacționat cu privire la votul Senatului pentru modificarea plata defalcată, care se va aplica obligatoriu doar de către companiile de stat, subliniind că "majoritatea parlamentară este constituită să sprijine un Guvern, nu pentru a-l încurca"



"În legătură cu acel vot vom avea o discuție în Comitetul Executiv și în grupurile parlamentare. Trebuie să ne aducem cu toții aminte că această majoritate parlamentară este constituită să sprijine un Guvern, nu pentru a-l încurca.

Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă. În primăvară a venit la mine și mi-a cerut să-l susțin să devină președinte al Comisiei Economice din Senat. Colegii l-au susținut, dar se pare că este o funcție care poate să-l tulbure foarte mult”, a declarat Liviu Dragnea.

Potrivit votului Comisiei, doar societăţile comerciale înregistrate ca plătitoare de TVA şi care au relaţii contractuale cu statul vor fi obligate să spliteze plata TVA, indiferent de ponderea respectivelor contracte publice în cifra de afaceri, celelalte companii – care nu au relaţii contractuale cu statul – fiind lăsate să aplice opţional măsura.

Pe traseul de avizare, proiectul adoptat de senatorii din Comisia de Buget-Finanţe urmează să fie dezbătut în plenul Senatului, apoi să fie trimis la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei şi iniţiator al amendamentului, a declarat: „Eu merg pe ideea să fie obligatoriu numai pentru firmele care au relaţii cu statul, apoi pentru restul să fie opţională această măsură, cu sau fără un termen anume. Dacă măsura este bună, celelalte firme se vor înghesui să o aplice”.

Votul senatorilor a fost dat după o dezbatere mai amplă, la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, consultanţilor fiscali şi ai băncilor, care au adus o serie de argumente pentru a respinge măsura plăţii defalcate a TVA.



Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă