8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: S-a afirmat greșit că vor scădea salariile în mai multe...

Liviu Dragnea: S-a afirmat greșit că vor scădea salariile în mai multe domenii. Nu putem fi o țară atractivă dacă nu plătim munca așa cum trebuie

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că Legea salarizării reprezintă un pas important către salariul mediu la nivel european. De asemenea, șeful PSD a reiterat că majorările salariale în Sănătate și Educație se vor aplica din 2018. Proiectul legii salarizării personalului bugetar urmează va intra, miercuri, în dezbaterea plenului Camerei Deputaților.

"Sper ca Parlamentul să adopte, astăzi, o lege atât de importantă. Este un pas important către salariul mediu european și aderarea la modena euro. Nu putem fi o țară atractivă dacă nu plătim munca așa cum trebuie. Legea salarizării unitare este o lege a demnității românilor. Astfel, intrăm în zona atractivă a forței de muncă la nivel european. 

Decalajul dintre salarii a fost redus la o dimensiune rațională. Legea are câteva principii simplu: la muncă egală, salarii egale, cei cu studii superioare au salarii mai mari ca cei cu studii medii, cei din conducere vor avea salarii mai mari decât cei din subordinea lor. 

S-a afirmat greșit că vor scădea salariile în mai multe domenii. În realitate, potrivit art. 12, cu excepția demnităților publice, toate salariile vor crește, eșalonat, până la atingerea nivelului prevăzut pentru 2022. Este o lege responsabilă prin care facem un pas spre civilizație", a declarat Liviu Drganea. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă