13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: Ponta și Grindeanu nu mai au un viitor în PSD

Liviu Dragnea: Ponta și Grindeanu nu mai au un viitor în PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că Victor Ponta și premierul demis Sorin Grindeanu nu mai au niciun viitor în PSD.

Întrebat dacă Ponta și Grindeanu mai au vreun viitor în PSD, liderul social-democraților a răspuns ferm că "nu". "Răspunsul meu e nu. Fiecare organizație va discuta fiecare caz în parte. Când organizația nu decide, decide CEx".



Citește și: VIDEO. Prima conferință de presă susținută de șeful social-democraților, Liviu Dragnea, după victoria din Parlament: PSD a ieșit întărit din această încercare. Ne-am asumat un risc politic


241 de parlamentari au votat, miercuri, în favoarea moțiunii de cenzură care a vizat Guvernul Grindeanu.

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului a debutat cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.

 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă